Înțelepciunea ascunsă – Știința intențiilor

 

Tora, “Deuteronomul”, “Eikev” 7:26 Şi urâciunea idolească să n-o duci în casa ta, ca să nu cazi sub blestem, ca ea. Fereşte-te de aceasta şi să-ţi fie scârbă de ea, căci este blestemată.

“Să n-o duci în casa ta” înseamnă să n-o aduci în dorințele și în inima ta. Ai grijă ca dorintțle impure și greșelile tale să nu devină un obicei pentru tine. Încearcă să stai deasupra lor și să te controlezi tot timpul.

La urma urmei, care sunt diferențele între dorințele pure și impure ale unei persoane ? Doar intențiile sunt diferite. Ucide, injură, spânzură, distruge, arde și violează, face tot ce ne putem imagina ca fiind acțiuni groaznice, dar el le face, de asemenea, pentru beneficiul celorlalți.

Este neclar. Dar aici ne referim că toate acestea sunt în interiorul persoanei și deasupra dorințelor sale. În mod natural, o astfel de peroană nu poate face rău in exterior ; nu poate ucide, jefui sau viola exteriorul.

Cu toate acestea, trebuie spus ca sunt multe acțiuni care nu fac rău celorlalți, dar cu care se presupune a nu fi de acord. Sunt executate din ambele părți, atât cea pură, cât și cea impură, dar nu se poate preciza exact care și cum este. Prin urmare, Cabala este numită înțelepciunea ascunsă, deoarece vorbește despre lucruri care sunt invizibile altora, vorbeste despre intențiile persoanei.

Comentariu: Să spunem că avem o persoană banală în fața  noastră, dar in interiorul ei se petrec razboaie, violență și crime.

Raspuns: Da, și nu doar asta. Chiar și în exterior, el poate fi foarte abrupt. Problema este că problemele sale interne sunt ascunse față de ceilalți.

Intrebare: De exemplu, ne-ai spus că profesorul tău Rabash a spus oadată, “ Am fost totul”. Dar pentru persoanele din jurul lui arata ca o persoană inocentă. Asta avea el în minte ?

Raspuns: Da. Cabaliștii trec prin absolut totul în interiorul lor.

Din emisiunea de pe Kab TV „Secretele Cartii Eterne” din 27.04.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: