Înțelesul cărților cabalistice, partea 2

Tora este un cod secret.

Din punctul de vedere al Cabalei, Tora este un cod complet secret. Mai mult, este clasificat astfel încât fiecare persoană să o poată înțelege într-un fel sau altul, în funcție de amploarea corectării sau corupției sale.

Întrebare:  Secretul nu constă în faptul că trebuie să înțeleg sensul vreunui cuvânt?

Răspuns:  Nu. Nu poți să scoţi codul de la cineva, să deschizi această carte cu o cheie specială sau să vezi ce este ascuns între pagini. Este imposibil.

Dar dacă ai o anumită calitate – dăruire, dragoste, ieșind din tine, adică calitatea lumii superioare – atunci când citești Tora, începi să vezi că această carte descrie nu lumea noastră, ci o lume superioară. complet inversată.

Dacă o persoană poate dobândi astfel de calități, care sunt contrare proprietăților actuale ale cuiva, atunci acesta citește corect această carte, așa cum a fost scrisă de autorul său. Și dacă cineva nu posedă aceste calități, atunci o citește ca toți ceilalți din această lume.

Întrebare:  Am auzit că dacă alegi o literă după fiecare zece cuvinte în timp ce citim Tora, este posibil să dezvăluim câteva informații, în acest fel.

Răspuns:  Nu. Puteți citi așa cum doriți: de la început, la sfârșit, de la sfârșit, în față, după fiecare zece sau douăzeci de cuvinte – nimic nu vă va ajuta.

Întrebare:  Poate fi prezis viitorul prin această carte? Ei spun că ea conține toate informațiile.

Răspuns:  Conține informații despre tot. Nu numai despre lumea noastră, ci despre toate lumile, despre tot ceea ce există, despre fiecare dintre noi și toți împreună, indiferent de timp și de orice stări posibile. Cert este că acest lucru nu poate fi dezvăluit.

Întrebare:  Este cu adevărat posibil să găsim informații despre o persoană care se va naște, să presupunem, peste 20 de ani și despre ce se va întâmpla cu el în 50 de ani?

Răspuns:  Până la cel mai mic detaliu. Mai mult, toate proprietățile sale externe și interne sunt descrise acolo, tot ce i se va întâmpla în fiecare moment, cu toate miliardele de oameni, animale și plante, fiecare grăunte de nisip, toate lumile și înfăţişările lor reciproce.

Întrebare:  Pot Cabaliștii să descifreze acest lucru?

Răspuns:  Da, în măsura dezvoltării lor. Ei au citit-o în același mod în care citim un text simplu.

Din KabTV  “ Fundamentele Cabalei” 12/18/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: