Intenţia—Configurarea inimii

237Lucrul la intenţie este în centrul studiului nostru, al tuturor eforturilor noastre și al tuturor acțiunilor noastre. Intenția este acordarea inimii, direcționând dorinţa către Creator.. Creatorul este singura forță care operează în întreaga realitate. Dar El ne-a creat, creaturile, deconectate de El, astfel încât să putem fi atrași de El, să ne îndreptăm spre El.

Prin urmare, întreaga creație se află în afara Creatorului, în afara spiritualității, în afara simţirii forței superioare, pentru a ne oferi posibilitatea de a-l căuta pe Creator, de a simți cât ne lipsește El în viața noastră.

Creatorul trezește în noi nevoia de a-L găsi. Și dacă o realizăm corect, ne adunăm să-L căutăm împreună și să încercăm să devenim ca El, să tânjim după El zi și noapte.

Vreau să îndrept orice gând și acțiune către El, să mă apropii de Creator, să devin ca El și să-L mulțumesc. Și în schimb, voi primi și mai multe oportunități de la El să mă apropii și să mă conectez la El.

Prin urmare, intenția nu este ceva de care ne amintim o dată pe zi, ci ceva care determină fiecare acțiune din viața mea. Dacă vreau să mă apropii de Creator, să-L dezvălui, să-L simt, să mă lipesc de El, atunci trebuie să împlinesc toate acțiunile pe care le fac în viață cu acel gând, indiferent de ceea ce aș face.

În fiecare moment, la fiecare pas, trebuie să-L înfăţișez pe Creator ca singura sursă a întregii realități. Și dacă încerc să fac acest lucru, cu siguranță voi primi ajutor de la El și ÎL voi simți din ce în ce mai mult.

În măsura în care tânjesc după El, voi simți că El tânjește după mine, așa cum se spune: „Sunt al iubitului meu și iubitul meu este al meu” într-un mod reciproc. Rezultă că intenția nu este o adăugare nesemnificativă, care poate fi uitată, ci o aspirație din adâncul inimii, cu care stabilesc un contact constant între mine și Creator.

Creatorul ne-a creat cu dorințe egoiste, dar ne-a înconjurat cu astfel de condiții externe care ne corectează treptat tendințele egoiste, în intenția de a dârui. Lucrând împreună cu prietenii noștri și ajutându-ne reciproc, începem să descoperim atitudinea precisă și permanentă față de forța superioară, în afara căreia nu există nimic, și să vedem în ea sursa și scopul tuturor intențiilor noastre.

Astfel, Îl descoperim cu toate organele noastre spirituale de simțire, adică de dragul dăruirii, în dorința reciprocă și intrăm în lumea adevărului, eternitatea. Totul depinde doar de dorința noastră corectă.

Această lucrare nu se oprește, ci continuă zi de zi; are nevoie de o reînnoire constantă. Prin urmare, „Ei și-au ajutat fiecare prietenul”, sprijinindu-se și întărindu-se reciproc. La urma urmei, numai împreună putem forma conceptul numit Creator între noi și să ne îndreptăm corect către El, adică spre locul corect și în forma potrivită. Și acest lucru este posibil numai dacă vom construi această intenție împreună, de la bun început.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 5/18/21, 18.05.2021, „Lucrați cu intenție”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: