Întorcând paginile sufletului meu

Trebuie să vedem toate relațiile dintre noi ca venind de la Creator, de la forța generală. Cu toate acestea, pot lucra cu unele relații și nu pot lucra cu altele. Potrivit acestui lucru, trebuie fie să mă apropii de oameni, fie să mă distanțez de astfel de relații.

Pe cât posibil, mai devreme sau mai târziu, încerc să mă raportez la toată lumea cu dragoste. Așa sortez întreaga lume: ceva este mai aproape, celălalt lucru este mai departe. În primul rând, construiesc relații cu prietenii mei în grupul de zece. Apoi, putem extinde acest cerc către grupul cabalist mondial, atât bărbați, cât și femei. Și apoi, extind această atitudine asupra întregii lumi, asupra întregii umanități și apoi asupra întregii naturii în general.

Principalul lucru este să mă poziționez în fiecare moment în centrul realității și să mă străduiesc să mă raportez la ea ca la Creator, adică să mă dezvolt într-un om, Adam. Prin urmare, verific întotdeauna dacă sunt sau nu asemănător cu Creatorul, ca și cum aș întoarce paginile în interiorul meu, aflând din ce sunt compus, cum să-mi aranjez atitudinea față de tot, cum să mă orientez și dacă să mă apropii sau să mă distanțez.

Prin această lucrare interioară, îmi calibrez instrumentele de percepție, sufletul, vioara mea interioară, astfel încât să sune de la mine doar o melodie bună în raport cu toată lumea. Așa devin un om, Adam, asemănător Creatorului.

Aceasta este o cale lungă, dar putem avansa pas cu pas, deoarece suntem deja pregătiți pentru această lucrare. Întreaga lume are nevoie de ea, deoarece este condusă spre disperare de pandemia coronavirusului. Treptat, oamenii vor începe să-și dea seama că nu există alta cale, că trebuie să ne raportăm unii la alții într-un mod bun, care este corectarea lumii.

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala din 25.12.2020, „Ascunderea”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: