Între mine și dorința egoistă

Perioada dinaintea Tisha B’Av (a 9-a din Av) este considerată a nu fi foarte bună. Deși Israelul ar trebui să depășească timpul și calendarul, totuși simțim greutate și influența acestei perioade dificile asupra noastră. Există probleme în creștere în lume, anomalii climatice, tot felul de conflicte. În astfel de momente, este foarte important să lucrăm la unificarea societății, care este singurul remediu și oportunitate de a accelera dezvoltarea noastră în direcția corectă și prin mijloace corecte.

Noi organizăm o seară de unitate în aceste vremuri, pentru a folosi egoismul în creștere și trezirea lui ca o forță necesară pentru progres. (Minutul 1:30)

Societatea începe atunci când toată lumea înțelege că scopul vieții noastre este să ne dezvoltăm spre dăruire către Creator. Făcând acest lucru, devenim egali cu El în calități, începem să Îl înțelegem și să-L simțim, să ne conectăm cu El și să aderăm la El. Adeziunea completă cu Creatorul este scopul dezvoltării noastre și al dezvoltării realității. Întreaga realitate devine un punct de adeziune între noi și Creator. Aceasta determină principiul fundamental al societății noastre. (Minutul 4:08)

Nu anulam viața corporală. Totuși, principalul lucru pentru o persoană este să-și atingă sufletul etern numit „partea divină de sus”. Sufletul este adeziunea unei persoane cu Creatorul. Pentru a ajunge la o astfel de adeziune, trebuie să lucrăm împreună și să ne sprijinim reciproc în grup. De aceea, în primul rând, trebuie să organizăm societatea corectă, care este îndreptată cât mai mult posibil spre atingerea acestui scop de adeziune la Creator. (Minutul 6:10)

A dărui Creatorului înseamnă a împlini voia Lui, prin adeziunea la El, prin echivalenţă de formă. Aşa cum El este milostiv, trebuie să fiu milostiv, adică să ajung la iubirea aproapelui meu. Cu toate acestea, pentru a face acest lucru, mai întâi descopăr ura, separarea și respingerea faţă de ceilalți, astfel încât să construiesc o calitate opusă, deasupra acestor calități: conexiune și iubire. Aceasta este munca societății.

Societatea ar trebui să mă ajute și să mă îndrume în această muncă. Înțeleg că sunt leneș și că în fiecare moment încerc să evit să lucrez la conexiune, conștient sau inconștient. De aceea, vreau ca societatea să mă țină în brațele ei, ca o mamă care-și ține copilul, purtându-mă în mâinile ei loiale. Sunt gata să mă dăruiesc societății, pentru că m-am verificat deja și mi-am dat seama că de unul singur nu am putere și creier, nicio șansă. Las societatea să facă o ființă umană din mine. (Minutul 9:12)

În această perioadă dificilă, de dinainte de cea de-a 9-a aniversare, trebuie să acordăm mai multă atenție modului în care egoismul ne guvernează, ne aduce ȋn confuzie și ne coboară la gradul de animal prin toate mijloacele posibile: probleme cu clima, în societate, la locul de muncă și în familie. Acest timp, cu toate dificultățile sale, ne cere mai multă conexiune, pentru că este momentul primirii Torei. Am fi putut primi Tora, dar nu am reușit să o facem și, prin urmare, am primit distrugere – ȋn 9 din Av. Acest lucru s-a întâmplat deja de mai multe ori.

Dacă nu este dezvăluită înclinația rea, nu avem nimic de corectat și nimic din care să putem construi conexiunea noastră cu Creatorul. Cineva vine la Creator din două linii: înclinația rea și înclinația bună, împotriva ei. Eu vin la Creator cu natura mea rea și Îi cer să-mi dea o natură bună, pentru a-mi neutraliza și controla egoismul.

Astăzi, ne adunăm pentru o seară de unitate, pentru a descoperi împreună atât înclinația noastră rea, cât și capacitatea noastră de a ne conecta și de a descoperi înclinația bună. Ele se dezvăluie una împotriva celeilalte. 1.500 egoiști care înțeleg că scopul dorit poate fi atins numai în vasele de dăruire, adunându-se împreună. Dacă fiecare ar putea să se ridice puțin peste el, atunci prin acest efort comun vom putea ridica o rugăciune, să cerem ca Lumina să ne despartă puțin de dorința noastră egoistă.

Suntem lipiți de egoism, dar vrem să ne ridicăm puțin deasupra lui. Lumina, ca apa, intră între mine și dorința egoistă și încep să navighez deasupra ei ca pe o barcă, în grupul meu. De acolo, voi fi deja în stare să încep să mă ridic. (Minutul 12:10)

Din partea a 2-a a Lecţiei zilnice de Cabala 7/14/19, Pregătirea pentru Ziua Unității

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed