Iubește-ți aproapele: Legea generală a universului

934Inițial, Creatorul a dat orientarea pentru ca toată creația să devină asemănătoare cu El, pentru a atinge cel mai înalt nivel: echivalența de formă cu Creatorul. Apoi aderă la El, adică se ridică la cel mai înalt grad al naturii.

Acest lucru se realizează prin conectarea creației. Anterior, creația a fost fragmentată în 600.000 de părți și multe sub-părți. Toate acestea trebuie să se conecteze între ele într-un singur suflet. Această conexiune se numește punerea în aplicare a legii „iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”.

Toate celelalte legi ale naturii reprezintă punerea în aplicare a aceleiași legi a iubirii aproapelui, doar că la un nivel mai personal, la un nivel inferior. Prin urmare, întreaga natură ne este dată doar pentru a o aduce la unitatea absolută.

Ce înseamnă să-ți iubești aproapele ca pe tine însuți? Înseamnă că o persoană iese din sine și își acceptă aproapele ca pe cineva mult mai înalt decât el însuși, precum Creatorul, fără nicio distincție între ei, atunci când actul de ieșire din sine devine absolut altruist, fără a urmări niciun scop personal.

Când ne gândim la realizarea planului creației, trebuie să înțelegem că acesta poate fi realizat doar prin corectarea dorințelor egoiste, să devină altruiste. Pentru a face acest lucru, trebuie să creăm un grup de 10 de persoane care vor realiza ulterior sistemul lor ca 10 Sefirot conectate într-un singur Partzuf, într-un Kli (vas) al sufletului.

Asta înseamnă să lucrezi la tine însuți în trei linii, când linia din stânga este egoismul mereu în creștere, linia din dreapta este ecranul de deasupra, adică intenția de a dărui, iar linia din mijloc este utilizarea corectă a liniilor din stânga și din dreapta.

Principala forță motrice a tuturor corecțiilor este iubirea de prieteni. Marele nostru profesor Baruch Ashlag (Rabash) scrie mult despre acest lucru. Prin urmare, dacă vorbim despre legea iubirii aproapelui, atunci, în primul rând, este pusă în aplicare în grupul de 10 între prieteni.

KabTV „Conversație despre Cartea Zohar”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: