La ce lucrează cabaliştii?

944Întrebare: Când urmăriți lecțiile de dimineață, vedeți pe ecran oameni reprezentând diferite părți ale globului, sisteme diferite și, uneori reprezentând țări care sunt în prezent în război, în conflict armat între ele și vedeți cum acești oameni se ridică deasupra unor probleme interne, caracteristicile naționale, religioase și sociale ale locurilor în care trăiesc și se unesc între ei. Prin ce sunt ei uniți?

Răspuns: Prin scop. Scopul pentru ei este același: vor să ajungă într-o stare în care lumea va ajunge la echilibru, când toate forțele lumii vor fi îndreptate numai spre bine în unirea lor.

Acest bine va fi înțeles de toată lumea în mod egal. Și nu va exista nicio diviziune aici, de exemplu în profeți sau în alte semne, ci pur și simplu toată lumea va înțelege că starea corectă a lumii ar trebui să fie iubirea.

Întrebare: Atât fericirea, cât și iubirea sunt noțiuni atât de abstracte, oamenii le pot înțelege descrierea și conținutul în moduri diferite. Cum ați defini conceptul de „iubire” la care aspiră oamenii care studiază  Cabala?

Răspuns: Iubirea este o stare într-o persoană când îi pasă de binele aproapelui și numai asta îl controlează.

Comentariu: Dar este atât de contrar naturii umane!

Răspunsul meu: Tocmai la asta lucrăm.

Din KabTV “Conversaţii, Israelul și impactul său asupra lumii” 18.11.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed