“La ce să ne așteptăm pentru noul an 2021” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “La ce să ne așteptăm pentru noul an 20211

Suntem pe punctul de a termina un an atipic și omenirea se întreabă ce ne rezervă următorul. 2021 va fi un an în care vom simți cu toții, vom înțelege și vom accepta faptul că scopul experienței noastre de până acum a fost de a rearanja umanitatea într-un mod mai pozitiv. Provocările cu care ne-am confruntat au funcționat în favoarea noastră, pentru a ne ajuta să examinăm modul în care ne-au avansat către un nou stadiu de dezvoltare, un nou grad de existență umană.

2020 a fost caracterizat de polarizare, criză economică, dezastre naturale și o pandemie globală care a indus carantina la nivel mondial. Virusul a venit să ne organizeze, să ne scuture și să remedieze dezechilibrele din societate, din relațiile noastre umane și cu planeta noastră.

Acesta este modul în care natura se ocupă de noi. Covid-19 nu este un virus aleatoriu. În spatele său se află un sistem natural care a început să acționeze, după ce am distrus o mare parte a planetei. Este ca și cum natura ar fi spus: „Este destul. Distrugeţi lumea. – Ați pompat tot din pământ, lăsându-l uscat și ați murdărit oceanele, ați poluat aerul și ați făcut grămezi de gunoi pe pământ. Ați epuizat resursele Pământului. Acum începeți să reconstruiți lumea.”

Cât timp vom eșua să realizăm că natura nu se va liniști până nu ne vom face partea? Se pare că începem să ne recunoaștem vinovăția ici și colo, începând să înțelegem ce se întâmplă cu adevărat. Dacă n-ar fi fost mass-media, care este în mod constant înșelătoare, omenirea ar fi putut să înțeleagă demult responsabilitatea.

Și oricât de dur ar părea, sistemul natural ne-a vorbit destul de blând, nu la fel de dur ca alte plăgi din istorie. Ne-a dat timp să înțelegem despre ce are nevoie natura. Dar dacă nu luăm în considerare avertismentul și să ne schimbăm cursul spre echilibru, ne putem aștepta în mod natural la o reacție mai puternică anul care vine.

S-a terminat pandemia odată cu apariția de noi vaccinuri? Trecem la etapa următoare a dezvoltării umane, așa că, evident, va exista o schimbare. Va fi schimbarea în direcția ușurării pentru noi? Acest lucru este greu de determinat, deoarece de obicei loviturile naturii se deplasează de la cele mai ușoare la cele mai grele, până când sunt făcute ajustările necesare. De exemplu, dacă îi ceri unui copil să îndeplinească o sarcină și acesta nu o face, probabil că îi vei vorbi pe un ton mai ferm data viitoare. Dacă nici asta nu ajută, ar trebui să vă întăriți pozițiile și să-i prezentați termeni și condiții chiar mai stricte.

Nu este scris în stele cum va arăta anul care vine, nici măcar în ceea ce privește vaccinurile. În adevăr, viitorul depinde de noi. Depinde cât de mult vom încerca să înțelegem ce ne spune natura. Mesajul este clar. Este clar să vedem că industria noastră nu este potrivită pentru lumea nouă, deoarece se concentrează pe producția de lucruri inutile care distrug mediul. Este clar că sistemul educațional actual nu se armonizează cu legile naturii, deoarece ne educăm pentru a concura între noi și a crea diviziuni.

Prin urmare, sarcina principală pentru noul an ar trebui să fie stabilirea unei lumi integrale, intrarea într-o viață de parteneriat uman, unul pentru celălalt și cu întreaga natură.

Omenirea va trebui să facă schimbări, să recalculeze ceea ce este cu adevărat important și ce nu. Trebuie să scăpăm de tot ce nu este indispensabil, să înțelegem că va trebui să închidem aproximativ 80% din magazinele și afacerile noastre. Desigur, nu există nicio modalitate prin care oamenii să fie de acord cu astfel de schimbări drastice, fără să înțeleagă unde conduc și în ce scop – și anume, către o lume mai echilibrată.

Între timp, oamenii termină anul curent îngrijorându-se cum să ajungă la capăt, îngrijorați de șomajul crescând, întrebându-se cum să construiască o societate umană, atunci când există atât de multe incertitudini și tulburări sociale. Ar trebui să ne întrebăm cum să adoptăm un nou mod de gândire care să țină cont de toată lumea, astfel încât toți să poată privi mai departe viitorul cu speranță.

Cred că 2021 va fi un an de tranziție. Deși tranziția completă de care avem nevoie va dura câțiva ani, cel puțin vom începe să înțelegem condițiile viitoare pe care trebuie să le atingem. Nu trebuie să creăm lucruri care nu sunt esențiale. Trebuie să punem un mare accent pe educația umană, pe propria noastră educarea, pentru a ne apropia unul de celălalt în solidaritate reciprocă.

Dacă ne unim, vom înțelege că tot binele este în fața noastră. Este în puterea noastră să ajungem la această conștiință. Totul depinde de cât de dispuși suntem să ne deschidem ochii, să ne deschidem mintea și să înțelegem ce face natura cu noi (cuvintele ebraice pentru „Dumnezeu” și „Natură” din Gematria au aceeaşi valoare numerică). Prin conexiuni îmbunătățite între noi, vom dezvălui forța supremă care guvernează totul în realitate, pentru a atinge integralitatea și împlinirea completă. Acesta este viitorul pozitiv care ne așteaptă dacă doar gândim și acționăm spre unificare.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: