“La graniţă” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “La graniţă

Există un motiv pentru discursul apocaliptic care este atât de răspândit în zilele noastre. Amenințarea ca războiul Rusia-Ucraina să devină nuclear la începutul războiului, Centrala nucleară Zaporojie care a devenit un punct central al disputei, tensiunea tot mai mare dintre China și Taiwan, cu implicarea activă a SUA, constanta amenințare a Coreei de Nord de a folosi arme nucleare — toate acestea și multe altele dau sentimentul de neliniște că lumea este în pragul dezastrului. Există procese mai puțin catastrofale, dar totuși foarte dureroase, care sunt deja în desfășurare. Inflația este în creștere în SUA și Europa, însoțită de recesiuni, iar climatul neregulat și violent nu face decât să agraveze situația.

Aceste crize au loc concomitent pentru că suntem cu adevărat la graniță. Ne îndreptăm către o nouă eră în care stilul nostru de viață anterior centrat pe sine, va deveni învechit.

Trecem din era egoistă într-o eră a unei conexiuni atât de complete și a unei dependențe reciproce, încât gândurile egoiste, cu atât mai puțin actele egoiste, nu vor mai fi tolerate. Va trebui inițial să învățăm să avem reciproc considerație și în cele din urmă să avem reciproc grijă unii de alţii. Nu vom putea alege să nu ne pese de ceilalți, pentru că, să nu ne pese va însemna să nu supraviețuim.

Nu va fi o lume rea. Dimpotrivă, va fi o lume în care toată lumea este responsabilă și are grijă de toți ceilalți, o lume în care nu va trebui să avem grijă de noi înșine pentru că toți ceilalți o vor face pentru noi. Va fi o lume fără abuz, războaie sau crime. Singura crimă va fi neconsiderarea, egoismul.

Nu mă îndoiesc că aceste cuvinte par fantastice astăzi. Într-adevăr, suntem încă departe de asta. Cu toate acestea, revoluțiile de acest fel nu au loc peste noapte; sunt un proces și deja ne aflăm bine în el.

Motivul pentru care scriu despre asta acum este că suntem deja la graniță. Ar trebui să începem să ne familiarizăm cu conceptele și regulile care ne vor guverna viața în viitor, deoarece cu cât le cunoaștem mai devreme și începem să trăim după ele, cu atât tranziția va fi mai lină.

Dacă vom rezista traiectoriei evoluției lumii, situațiile amenințătoare pe care le vedem astăzi se vor concretiza. Dacă acceptăm aceste schimbări, ele se vor întâmpla fără probleme și plăcut. Sper că o vom alege pe cea din urmă.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: