La începutul creației: linie și cerc

În primul rând, lumina creează dorința de a primi prin cele patru etape ale luminii directe și o umple. Dar ultima, a patra etapă a dorinței, face o restricție, iar lumina se stinge din toate sferele acestei dorințe, din toate etapele sale. Și apoi a patra etapă începe să atragă lumina printr-o metodă specială numită „linie”.

Diferența dintre o sferă rotundă și o linie este că nu existau restricții în sferă și lumina ar putea umple toată dorința creată de Creator. Și, în linie, dorința însăși determină în ce formă va veni lumina și o va umple.

Cercul este umplerea dorinței fără restricții, iar linia este condiția ca lumina să vină numai în funcție de dorință și dorința restricționează lumina, lăsând doar o linie subțire din sferă.

Putem vedea că în cele patru etape ale luminii directe nu există încă nicio creație și totul există așa cum a fost creat de Creator. Dar apoi dorința de a te bucura începe să se manifeste și limitează lumina superioară, determinând modul în care lumina o poate umple și se poate conecta cu ea.

La început, toate sferele – zero, prima, a doua, a treia și a patra – erau complet umplute cu lumină. Dar apoi în a patra etapă s-a simțit primind și opusă luminii. Așa că și-a restricționat dorința și lumina dispăruse. Dar, din moment ce nimic nu se face în spiritual la jumătăți, lumina a părăsit toate sferele.

Și acum, cea de-a patra etapă, decide în ce formă va veni lumina și o va umple și decide nu numai pentru ea însăși, ci și pentru toate celelalte sfere. Și se pare că tot acest spațiu gol, toate sferele sunt tăiate doar de o singură rază (linie) subțire, un sector de lumină.

Este ca un tub prin care curge lumina, trecând afară din lumea Ein Sof către centrul tuturor sferelor, în interiorul întregului spațiu, unde funcționează restricția.

Linia este o măsură a echivalenței dorinței de a primi a creației cu dorința de a dărui Creatorului. Linia arată cât de mult creația este capabilă să semene cu Creatorul; cu cât creația poate fi mai asemănătoare cu Creatorul, cu atât linia este mai groasă și cu atât mai puțin asemănătoare, cu atât linia este mai subțire. Și aceasta determină câtă lumină poate curge prin acest tub. Linia este o măsură a dorinței unei creaturi de a deveni asemeni Creatorului.

Din a 2-a parte a Lecției zilnice de Cabala 11/9/20, Baal HaSulam, Studiul celor Zece Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: