Legile de conducere a lumii, partea 1

Toată realitatea este în întregime supusă legii iar, conform cu Înțelepciunea Cabala, aceasta este controlată de sigura lege a forței superioare numită natura. De asemenea, această putere superioară o numim Creatorul, deoarece ea, într-adevăr, a creat întregul univers.

Natura acestei forțe este numai pentru a acționa în beneficiul creațiilor sale; adică ea este absolut bună. Însă, nu o vedem așa, doar pentru că nu înțelegem Creatorul.

Cabaliștii, adică oamenii care investighează natura superioară, revelează bunătatea sa completă. Și chiar și cercetătorii obișnuiți ai naturii văd că, deși toți îi devorează pe ceilalți din ea, totuși totul este supus legilor speciale și, într-un final, beneficiază dezvoltarea generală a tuturor ființelor create.

Știința modernă revelează că natura este globală și integrată și că tot ceea ce este în ea este absolut interconectat. Nimic nu poate ieși din cadrul acestui sistem integral. Ca la sănătatea corpului uman, toate celulele și sistemele sale lucrează în armonie, pregătindu-l pentru un scop înalt, care este deasupra existenți corporale obișnuite. Găsim această lege în toate formele naturii și pe toate nivelele sale.

Pare-se că această cunoaștere a legilor este cheia exstenței noastre de succes. Până la urmă, dacă materia inanimată, plantele și animalele acționează conform instinctelor, adică ele simt ordinele naturii și le îndeplinesc inconștient, la oameni este mult mai complicat.

Nu știm cum acționează. Instinctele noastre nu sunt suficient de puternice să ne garanteze comportamentul nostru corect, în timp ce suntem ghidați doar de ele. Și toate acestea pentru că un om este o ființă socială și de aici apar toate dificultățile. Până la urmă, în tot ceea ce este legat de o ordine socială, instinctele nu mai funcționează. Ele nu mai sunt reglementate de natură.

Dorințele pentru mâncare, sex și familie sunt mai mult sau mai puțin de înțeles și nu ne provoacă probleme. Însă, în tot ceea ce privește societatea, adică în dorințele pentru bogăție, putere și cunoaștere, noi suntem foarte confuzi. Instinctele interioare nu ne spun cum să acționăm corect cu ele.

Dorințele pentru mâncare, sex și familie aparțin de nivelul animal și, prin urmare, ne putem baza pe ele în instinctele noastre naturale, care sunt, de asemenea, moștenite de toate celelalte animale.

Însă, în ceea ce privește dorințele pur umane, noi trebuie să găsim direcția corectă pentru dezvoltarea noastră; altfel, atât banii, cât și puterea și cunoașterea pare că sunt cauza tuturor problemelor noastre. Asta este mulțumită dozvoltarii profunde a minții noastre, care inventează armele propriei noastre distrugeri.

În toate secolele anterioare ale istoriei vechi, omul s-a dezvoltat instinctiv, ca un animal. Egoismul nostru ne-a împins tot timpul înainte și totul a fost foarte simplu. Până la urmă, dezvoltarea a mers într-un mod natural, pas cu pas, de la o formație la alta: sclavie, feudalism, capitalism, în măsură creșterii egoismului.

Însă, astăzi a venit momentul când egoul nostru și-a încheiat dezvoltarea și a încetat să mai fie motorul evoluției. Pare să admită că a ajuns în vârf și că nu mai are unde să meargă. Prin urmare, totul a intrat în procesul de stagnare: știința, producția, tinerii care nu mai vor să se căsătorească și să aibă copii. Este o oboseală generală, deoarece interiorul unei persoane simte că nu are un răspuns la principala întrebare: „Pentru ce trăiesc?”

Până la urmă, pe de-alungul tuturor mileniilor trecute, am știut spre ce direcție ne dezvoltăm, iar egoismul nu a cerut mai mult de cât era posibil. Avea niște nevoi foarte reale: o familie bună, o profesie, copii și bani, iar noi ne-am dezvoltat conform acestor necesități. Însă astăzi dorință noastră de a ne bucura și-a încetat creșterea liniară și asta este o problemă.

De fapt, acum avem nevoie să ne conectăm. Dacă ne conectăm corect între noi, atunci vom obține calitatea dăruirii, care este proprietatea Creatorului și, prin urmare, noi vom revela forța comună a naturii dintre noi. Această putere este revelată exact în conexiunea corectată și în modul adecvat dintre noi.

Din Congresul din Europa „Viitorul incepe aici”, ziua intai 8/25/17 „Legile de ghidare a lumii”, lectia 1

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: