Legile pe care urmează să le dezvăluim

Întrebare: În ultimele câteva sute de ani, am descoperit peste 200 de legi fizice. În plus, există și legi sociale pe care ni le-am inventat noi înșine: etică, legi civile și chiar legi și tradiții religioase.

Putem presupune că motivul pentru toate crizele și suferințele noastre constă în faptul că am inventat în mod artificial aceste legi?

 Răspuns: Da, sunt absolut de acord.

 Întrebare: Ce înseamnă să respectăm legile naturii?

 Răspuns: Din păcate, nu respectăm legile naturii, ci egoismul nostru, care ne pune împotriva naturii și face totul pentru a ne asigura că o distrugem.

 Întrebare: Deci, încă nutrebuie să descoperim legi sociale?

 Răspuns: Desigur. Acestea sunt legi ale unei societăți integrale în care suntem un singur întreg ca toată natura.

Nu ne despărțim de natură, nu o împărțim în neînsuflețită, vegetativă, animată și umană. O considerăm un singur sistem global care există și se dezvoltă în sine în interconectarea absolută a tuturor părților sale. Și cel mai important, legea de bază a acestei naturi este iubirea.

A iubi înseamnă a ține cont de toată lumea și de toate, de a avea o atitudine amabilă față de toată lumea și de a realiza cât de mult tot ceea ce determină starea mea următoare va fi bun pentru alții. Privesc natura ca un sistem integral și o îngrijesc pentru a fi în cea mai bună condiție posibilă.

Din „Post-Coronavirus Era” din KabTV din 5/7/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: