Libertatea de alegere, partea 7

„Soarta” din punct de vedere cotidian

Întrebare:  Dacă luăm în considerare soarta, dar nu în ceea ce privește corecția finală, ci din punct de vedere cotidian și, anume, cine să devină, cu cine să se căsătorească, ce fel de copii să aibă, ce probleme etc. Pot acestea să fie schimbate?

Răspuns:  Este foarte dificil, deoarece pentru aceasta trebuie să educăm în prealabil viitoarele cupluri să înțeleagă semnificația vieții, scopul vieții, realizarea acestui scop și cât de mult ei sunt gata pentru aceasta.

Adică pentru a selecta aceste cupluri pe măsură ce ele devin apte pentru asta, înțelegând ce ar trebui să sacrifice, ce ar trebui să lase deoparte și, apoi, dimpotrivă, cu ce ar trebui să se ajute reciproc și cum ar trebui să se sprijine reciproc pentru a atinge acest obiectiv. Trebuie depusă multă muncă aici!

Sper că, dacă nu în generația noastră, atunci în următoarea, oamenii o vor face, pentru că umanitatea va ajunge într-o stare de separare faţă de orice soluție privind problemele familiei. Oamenii vor înceta să se căsătorească și să aibă copii. Nu vor înțelege de ce au nevoie! Până la punctul în care chiar și instinctele sexuale vor „îngheța” în ei. Aceasta este o problemă care va fi abordată prin problema suferinței.

Întrebare:  Dar, pe de altă parte, de ce ar trebui să schimb ceva dacă, să zicem, am înțeles sau cred că există o forță superioară și mă conduce la obiectivul creației?

Răspuns: Te conduce pe calea suferinței, deși nu vă dați seama ca persoană. Dacă mergeți cu fluxul, atunci sunteți un animal.

Întrebare:  Dacă nu fac eforturi conștiente pentru a mă schimba, atunci forța superioară acționează asupra mea sub formă de suferință?

Răspuns:  Ca la orice animal. În acel moment sunteți numit animal. Și sunteți numit om doar în acele momente în care voi, înșivă vedeți obiectivul și depuneți eforturi pentru a vă apropia de el.

Din KabTV „Fundamentele Cabalei”, 4/4/19

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed