Linia de mijloc este patentul Creatorului

Linia de mijloc este patentul Creatorului, o invenție divină. Într-adevăr, în linia de mijloc sunt combinate două forțe ale naturii  – pozitivă și negativă, dăruirea și primirea, iubirea și ura, respingerea și atracția – tot ce există în realitate, atât în lumea superioară a dăruirii cât și în lumea inferioară a primirii.

În această conexiune ele nu se anulează, ci încearcă să se complementeze, ceea ce ar părea imposibil. Până la urmă, cum poate focul și apa, ura și iubirea, să se conecteze, cum pot două lucruri opuse să trăiască și să existe împreună în linia de mijloc, astfel încât să nu fie nimic inutil în univers? Cum a fost posibil să se creeze o asemenea imagine perfectă, unde este imposibil să ștergi sau să adaugi un singur detaliu?

Noi, în lumea noastră, nu înțelegem asta. Oamenii vor tot timpul să distrugă răul și să aibă doar bine în viețile lor. Însă asta nu este abordarea corectă.

Cabala este numită înțelepciunea ascunsă, deoarece ea ne învață cum să combinăm toate lucrurile opuse din natură. Una nu o suprimă pe cealaltă, însă prin combinarea, integrarea lor, acestea înțeleg că nu pot exista una fără cealaltă și că doar prin combinația lor corectă este realizată perfecțiunea.

Umanitatea caută tot felul de forme și metode de existență pentru a realiza pacea. Asta nu este ușor de făcut nici măcar între doi oameni. Pacea și perfecțiunea sunt prerogativele Creatorului și ceea ce îi lipsește omului.

Creatorul ne-a creat cu o înclinație rea și ne-a dat un pic de bine astfel încât să căutam cum să combinăm toate acestea. Și când într-un final ajungem la disperare datorită imposibilității de a combina aceste două opuse, noi începem treptat să realizăm că lipsește o a treia forță. Nu trebuie să anulăm una dintre forțe, așa cum încearcă să facă politicienii și alți oameni, fiecare în propriul lor egoism.

Dacă ne dezvoltăm corect, vom vedea că nu este nimic rău sau bun în lume. Este necesar doar să aducem împreună binele și răul, iar prin combinarea lor corectă vom descoperi a treia stare, perfecțiunea, împletită din amândouă.

De aceea este spus „Bărbatul și femeia, dacă ei sunt recompensați, Shechina este între ei”. Bărbatul și femeia sunt două lucuri opuse, ca focul și apa. Însă perfecțiunea este posibilă când Shechina, prezența Creatorului, este revelată între ei.

Creatorul este a treia linie, care este revelată exact când încerci să lucrezi corect cu două linii opuse. Dăruirea fără primire și primirea fără dăruire nu poate exista. Combinația corectă dintre ele este înțelepciunea Cabala, deoarece această conexiune construiește un vas spiritual pentru primirea luminii, unde este o profunzime a dorinței și Sfințenia, adică tot ce este necesar pentru revelația celei de-a treia linii, Creatorul.

Linia de mijloc este revelația Creatorului. Ea începe cu Keter, care este mai înaltă decât toate Sefirot, mai înaltă decât creația. Apoi continuă în Sefira Daat, creată de conexiunea dintre Hochma și Bina în Sefira lui Iacob. Apoi în conexiunea dintre Hesed și Gevura, în Sefira Tifferet, care va fi linia de mijloc în corp. Se termină la sfârșitul Parțuf-ului, în conexiunea dintre Netzach și Hod – Sefira Yesod.

Și fiecare dintre noi trebuie , în interiorul lui și în grupul de zece, să găsească, să clarifice și să construiască această linie de mijloc în care vom revela Creatorul. Toți ar trebui să fie atât deasupra cât  și sub toată lumea. Adică cineva devine flexibil în relație cu prietenii săi, pregătit să facă orice pentru a duce la conexiunea globală.

Ca rezultat, devenim atât de flexibili că ne gândim doar la cum să ne sprijinim și întărim prietenii și să simțim cum grupul este conturat tot mai corect mulțumită eforturilor mele. Toți cei care au grijă atât în această măsură de grup, se construiesc pe ei înșiși ca linia de mijloc, se direcționează spre Creator și Îl revelează în interiorul lor.

Omul ajunge la linia de mijloc pentru că  a vrut să se alăture grupului, să îl sprijine și să perceapă corect toate stările sale pozitive și negative. Aceste lucruri opuse nu ar trebui să creeze un scurt-circuit și nu ar trebui să se îndepărteze la infinit unul de celălalt, ci ar trebui să fie apropiate, astfel încât între ele se construiește sistemul liniei de mijloc .

Linia de mijloc nu există în natură, ea trebuie construită de noi, așa cum este spus: „Voi M-ați făcut”.

Apropierea de linia de mijloc începe când realizez că sunt nimic fără prieteni și grup.  Când vin la pregătirea pentru lecție, mă simt mort, gol, fără sentimente, nepregătit. Dar când îmi aud prietenii vorbind, trezindu-se între ei, mă trezesc și eu. Prin trezirea lor renasc.

Astfel începe „ziua” mea și eu devin tot mai pregătit să întâlnesc grupul de zece și Creatorul în interiorul lui. Din asta este compusă Cabala practică, construirea unei linii de mijloc, un loc comun între noi. Și în acest spațiu comun descoperim toate calitățile și stările noastre opuse, pe care Creatorul ni Le-a trimis, de sus, și construim din ele un vas spiritual în care Îl revelăm.

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala 12/6/20, „Linia de mijloc”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: