Lumina Hassadim Este tot ce ne trebuie

Intrebare: De ce nu pot dezvalui Lumina Hochma?

Raspunsul meu: Pentru ca nu ai Lumina Hasadim. Ai doar dorinta de a primi, care nu se simte bine in Lumina Hochma, deoarece nu poate primi placere de la ea. Lumina Hochma nu poate fi simtita in dorintele egoiste. Ea poate fi dezvaluita numai in masura in care este prezenta Lumina Hasadim, Intentia ta de a darui (Bina din cele patru faze ale Luminii Directe).

Poti avea un Kli infinit cu Lumina infinita Hochma in el, dar daca nu ai Lumina Hasadim, vei experimenta intuneric complet, o stare numita “iad”. Chiar si o mica scanteie de Lumina Hochma fara Hasadim se simte ca suferinta, boala, catastrofa si criza.

Noi am primit o mica senzatie de Lumina Hochma in lumina Hasadim prin mila Creatorului. Acest lucru ne da sentimentul de viata, atat cat sa putem (sa vrem) sa existam si sa ne dezvoltam, prin liber arbitru, in scopul de a dobandi Lumina Hasadim si de a ajunge la revelatia completa a Luminii Hochma.

Creatorul ne dezvolta prin aceasta “joaca” cu noi. Cand El ne lumineaza cu Lumina Hochma, ne simtim rau, dar o face in scopul ca noi sa intelegem ca avem nevoie de Lumina Hasadim (un ecran, Or Hozer, Lumina reflectata, intentia de a darui si de a iubi). Apoi ne va dezvalui Lumina Hochma in Lumina Hasadim, reflectata de ecran.

In timp, ce unul primeste lovituri in functie de cantitatea de luminescenta a Hochma, incepe sa-si puna intrebari: “De ce am suferit? Ce se intampla? Care este sensul vietii mele”? Aceasta persoana este apoi adusa la grup, profesor si studiul Stiintei Kabbalah, atunci cand, constata, treptat, ca singurul lucru de care are nevoie este lumina Hasadim.

Acesta este motivul pentru care Stiinta Kabbalah ne invata cum sa construim un ecran de daruire (intentia de a darui si de a iubi, Or Hasadim). In masura in care suntem capabili sa daruim, Creatorul ni se va  dezvalui, de asemenea, ca Cel care Daruieste. (Ca in exemplul cu oaspetele si gazda).

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: