Metamorfoza Iubirii

Întrebare: Forța altruistă a iubirii este cea mai importantă forță în natură, deoarece conține o energie creativă și generativă care începe, formează, emană și creează sisteme. De ce se numește forța iubirii?

Răspuns: În lumea noastră, iubirea este atracția cuiva către ceva din care simte împlinire, sațietate sau ceva plăcut. Ar putea fi atras de culoare, sunet, forma, sau orice altceva în afară de oameni. Și la fel este și în oameni.

Întrebare: Foarte des, auzim de la tine, precum și de la mulți filosofi că natura ne iubește. Nici măcar nu vorbesc despre conceptul de Creator, care este din punctul de vedere al Cabalei identic cu conceptul de natură. Ce înseamnă că natura ne iubește și că trebuie să iubim natura?

Răspuns: Iubirea este o lege a naturii. Atracția reciprocă pentru a efectua un anumit tip de funcție comună face posibilă continuarea, etc. În mod particular, noi numim descendenții și reproducerea consecința iubirii.

Întrebare: Iubirea umană nu este construită pe binele altuia, ci pe binele propriu prin binele altuia. Este clar că nu există iubire altruistă. Este o diferență uriașă între iubirea altruistă, când te gândești doar la celălalt și la cum să-l umpli, și iubirea umană. Oamenii nu pot iubi așa, fără un anumit beneficiu pentru sine.

Adesea, iubirea noastră se transformă în ură. Dacă iubesc pe cineva și dintr-o dată mă înșală, atunci iubirea mea se transformă în ură. De ce există o distanță atât de mică între aceste sentimente?

Răspuns: Pentru că vrei să fii împlinit cu acest obiect și în loc de împlinire plăcută obții opusul absolut de la acesta în final. De aceea apare ura în locul iubirii.

Întrebare: Ce ar trebui să se întâmple cu cineva, pentru ca sentimentul iubirii absolute să se manifeste în el.

Răspuns: Dacă te ridici deasupra ta însuți, astfel încât indiferent de modul în care te tratează ceilalți îi vei trata la fel de bine, atunci iubirea absolută este posibilă.

Din emisiunea de pe „Abilități de comunicare”, 23.10.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: