Michael Laitman, On Quora: „Produce lumea destule alimente pentru a hrăni pe toți?”

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, On Quora: Produce lumea destule alimente pentru a hrăni pe toți?

Fără îndoială, lumea produce suficiente alimente pentru a hrăni pe toți, dar problema este că nu o putem împărți corect, în mod sincer și cinstit. Ego-ul nostru nu ne lasă să distribuim produsele bine și corect, în mod egal pentru toată lumea. Mâncarea este aruncată în unele locuri ale lumii, în timp ce în alte locuri, oamenii mor de foame.

Aceasta este natura noastră și nu se va schimba până când nu vom ajunge la concluzia că trebuie să ne schimbăm natura de la egoistă la altruistă. Până nu o vom face, nici situația din lume nu se va schimba, iar polarizarea în lume va deveni din ce în ce mai diametrală. Ne putem aștepta să vedem o împărțire mai clară a lumii în unele locuri în care oamenii mor de foame și în altele în care oamenii aruncă mâncarea în exces.

Problema schimbării naturii noastre de la egoism la altruism este că nu putem depăși ego-ul în timp ce rămânem în limitele noastre obișnuite. Pentru a trece prin această transformare, trebuie să descoperim legea naturii, care este o lege a iubirii și altruismului, în relațiile noastre umane. Văzând că natura acționează în acest fel, vom putea, de asemenea, să ne schimbăm pentru a preveni auto-anihilarea. Toată lumea va descoperi apoi cum să realizăm în mod armonios interdependența și interconectare noastră globală și vom putea împărți toate produsele în mod egal, astfel încât acestea să fie echilibrate între toți.

Bazat pe Q&A cu dr. Michael Laitman din 9 septembrie 2006.

Scris / editat de studenții cabalistului dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: