Mișcare în spiritualitate

232.05Acea inovație, adică o nouă schimbare de formă care a avut loc în spiritual, este considerată ca fiind divizată și îndepărtată de acel spiritual. Se consideră că a apărut cu propriul nume și autoritate, prin care este exact ca o ființă corporală, că o parte s-a îndepărtat de ea și se mișcă dintr-un loc în altul. Prin urmare, noua formă se numește „mișcare”. (Baal HaSulam, Studiul celor zece sefirot, „Observare interioară”, capitolul 9, punctul 33).

Este vorba despre o forță care deține nu numai corpul, ci și tot ceea ce există și îl schimbă treptat de la grad la grad, de la stadiu la stadiu.

Întrebare: Să presupunem că există un obiect în lumea noastră care se poate mișca fizic la o anumită distanță. Aceasta este ceea ce numim mișcare. Baal HaSulam totuși vorbește despre mișcarea în spiritualitate. De exemplu o persoană se dezvoltă spiritual, ceea ce înseamnă că forma sa s-a schimbat de la una la alta. Despre ce formă vorbim?

Răspuns: Despre mișcarea în interiorul obiectului. Schimbarea scopului unei persoane, esența existenței sale, intenţiile, dorințele, calitățile sale, toate acestea se schimbă și se transformă treptat. Vedem că totul în natură este supus schimbării și prin urmare, spunem că totul se mișcă.

Întrebare: Acest lucru se aplică și dorințelor lumii noastre? Ele nu se schimbă.

Răspuns: Se schimbă și ele, dar foarte încet. În spiritualitate când am un fel de conexiune cu forța superioară, dorința se schimbă; asta înseamnă că m-am apropiat de forța superioară.

Totul se întâmplă după imaginea și asemănarea cu forța superioară. Dacă o dezvăluim pentru noi înșine, obținem niște imagini și calități despre ea și apoi putem examina în ce măsură suntem asemănători sau nu cu ele, dacă suntem mai aproape de această forță superioară sau mai departe de ea.

KabTV „Studiul Celor Zece Sefirot (TES)” 12.02.2023

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: