Momente Comprimate

Succesul in atingerea scopului nu depinde de vreo abilitate speciala a unei persoane. Sintem surprinsi sa descoperim ca nimic din ceea ce exista de fapt in fiecare dintre noi, nu patrunde in spiritualitate.

Persoana intra in spiritual prin intermediul unui filtru subtire care nu lasa sa luati prin el nimic cu voi, din ceea ce posedati. Totul ramine in interiorul dorintei voastre egoiste, a mintii corporale; toate bunurile trecutului dispar si nimic nu este conservat.

Succesul este determinat doar de efortul facut ca sa se depaseasca toate dificultatile, problemele si dezamagirile. Daca, in ciuda tuturor acestora, o persoana inca avanseaza si nu da inapoi, doar atunci intra in lumea spirituala; si acesta este singurul lucru pe care-l pastreaza. Aceasta determinare este ceea ce ii da dreptul sa intre. Nimic altceva.

Cind iesim din Egipt aducind vasele egiptene (Kelim) cu noi, ele trebuie sa fie complet goale: dorintele noastre sint goale, neumplute cu nimic. Aceasta inseamna ca aruncam toate valorile egoiste acumulate in Egipt si nu vrem sa luam inauntru nimic cu noi. Aducem doar piinea de baza (Matza) si vasele goale (dorinte) sau altfel va f imposibil sa parasim Egiptul.

De aceea, este o singura sugestie: in ciuda tuturor problemelor, a dezamagirilor si a lipsei de tarie, totusi sa va straduiti sa inaintati. Aceasta functioneaza doar cind persoana isi pretuieste cu adevarat timpul si incearca sa-l umple cit mai mult posibil, pur si simplu sa comprime fiecare moment.

Este foarte important cit scrie in timpul lectiei si cit de mult disemineaza in timpul zilei, si deasemeni cu ce isi umple timpul.

Din Convorbirea in timpul Mesei 12/24/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: