Motivul dezechilibrului este în noi, în oameni

738Natura este în dezechilibru. În lume apar fenomene inimaginabile. Ploi toxice cad peste tot în lume, au loc secete teribile, iar cel mai interesant lucru este că nu există nicio explicație pentru asta. Pur și simplu se întâmplă așa, fără motiv.

Prin urmare, trebuie să înțelegem că motivul este în noi, în oameni! Noi suntem cei dezechilibraţi și prin aceasta facem ca natura minerală, vegetală și animală să fie dezechilibrată.

Să sperăm că acest dezechilibru nu va duce la război mondial și că vom putea pune acest proces pe direcția corectă. La urma urmei, nu cineva singur este de vină aici, ci noi toți, întreaga umanitate. Putem spune că unele națiuni sunt mai vinovate, iar altele mai puțin, dar suntem cu toții dezechilibrati și provocăm dezechilibru în întreaga umanitate și în întreaga natură.

Principalul lucru este că toată lumea ar trebui să înțeleagă de unde vine acest dezechilibru. Faptul este că procesul natural de dezvoltare ne conduce la o conexiune mai strânsă unii cu alții. Cu toții vedem cât de conectată devine lumea, cum se întăresc legăturile dintre diferite țări și națiuni, nu doar în industrie și comerț, dar ne apropiem și mai mult unul de celălalt la nivel interior.

Și în același timp, conexiunea noastră este incorectă. Legăturile comerciale și industriale nu ne avantajează pentru că au fost create cu intenții egoiste, formează o dorință de a face bani folosindu-ne unul de celălalt. Prin urmare, ele nu adaugă conexiune la lumea noastră, ci doar dezvăluie și mai mult deconectarea noastră.

Dar noi nu înțelegem. Ni se pare că dacă facem comerț peste tot în lume și putem fi de acord unul cu celălalt, atunci acest lucru duce la conexiune. Dar nu, asta doar accelerează conștientizarea separării.

Trebuie să înțelegem că avem nevoie de o conexiune autentică și mai presus de toate, o conștientizare în minte și simţiri că toți depindem unul de celălalt. Nu există persoană pe lume care ar fi liberă să nu facă conexiuni bune cu toți locuitorii lumii. Întregul nostru viitor depinde de cât de mult înțelegem că numai relațiile bune ne pot îmbunătăți întreaga viață și nimic altceva.

Cea mai puternică armă este dorința unei persoane, deoarece se află la înălțimea Creatorului. Dacă vrem relații bune și armonie, să fim ca o singură persoană, într-un sentiment de garanție reciprocă. Atunci bineînțeles că totul va deveni mai bun în lume.

Fiecare ar trebui să simtă legătura cu toți ceilalți, realizând că suntem cu toții împreună, ca o singură umanitate, o singură dorință și un singur suflet în căutarea unei singure rădăcini. Și dacă toți ajungem la această rădăcină unică, atunci totul intră în echilibru și armonie și nu va lipsi nimic.

Toată lumea ar trebui să se simtă ca o parte inseparabilă a lumii întregi. Omenirea este deja pregătită pentru asta. Oameni chiar și din cele mai îndepărtate părți ale planetei sunt gata să simtă și să accepte această idee a dependenței universale unii de alții. Loviturile naturii pe care le simțim acum asupra noastră sunt suficiente pentru a înțelege cât de dependenți suntem de ea și că doar natura ne poate ajuta.

Natura are moduri de a influența o persoană prin pofta sa, copiii săi și tot ceea ce îi este drag. În acest fel, îi poți transmite foarte repede conștiinței că este obligată să se conecteze cu ceilalți de dragul de a se salva pe sine și pe cei dragi.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de cabala 8/18/22, Căile Domnului sunt drepte

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: