“Ne întoarcem la normal?” (Newsmax)

Articolul meu din Newsmax: “Ne întoarcem la normal?

Natura îşi face treaba —noi trebuie doar să o sprijinim iar lumea se va vindeca de pandemia coronavirusului.

Oamenii stau și încurajează lucrătorii din sistemul medical, în fața spitalului Mount Sinai West, la ora 19:00 în nordul West Manhattan, în timpul epidemiei de coronavirus-(COVID-19), New York City, New York, U.S., 13 aprilie 2020. REUTERS/Mike Segar

Cu siguranță, un lucru pe care l-am învățat de la această carantină este că natura ar putea trăi pașnic fără interferența noastră. Pe măsură ce țările încep să ia în considerare creşterea restricţiilor, pentru a evita contaminarea ulterioară, vedem semne fără echivoc ale recuperării ecologice a planetei. Natura este un maestru, acum este rândul nostru să devenim studenți exemplari, să trecem testul dificil care ne-a fost transmis și să avansăm o treaptă, îmbunătățind relația dintre noi și mediu.

„Pe măsură ce oamenii au încetat să circule și să călătorească, suprafața Pământului a vibrat mai puțin”, se arată într-un articol recent publicat de National Geographic, care explică modul în care coronavirusul a „liniștit” lumea, obligându-ne să luăm măsuri împotriva pandemiei și reducând astfel zgomotul seismic.

Aceasta pune în lumină impactul imens al oamenilor asupra naturii, în bine sau în rău.

De când COVID-19 a apăsat butonul de pauză a lumii, imaginile din satelit publicate de NASA arată o reducere semnificativă a emisiilor toxice și a poluării în America. Aerul este mult mai curat în marile orașe de pe tot globul, ciripitul păsărilor a înlocuit zgomotul insuportabil al metropolelor, iar animalele își recuperează habitatele pătrunzând în marile orașe. O concluzie evidentă este că în loc să ne continuăm  cursa agitată de manipulare a lumii, este mult mai bine să stăm liniștiți și să permitem naturii să respire, să se recupereze și să înflorească.

Încercările noastre de a-i controla pe alții, din mândrie și mai ales comportamentele noastre egoiste unul față de celălalt, au adus nenorocirea asupra noastră. Cu toate acestea, omenirea are capacitatea de a face în mod conștient o schimbare. Primul pas către schimbare este conștientizarea. Pentru că este imposibil să remediem ceva ce presupunem că funcționează bine.

Atenuăm curba negativă

Dacă încetăm să producem, să cumpărăm și să acumulăm lucrurile inutile care sufocă planeta, dacă discutăm și interiorizăm ceea ce contează cu adevărat în viață și investim mai mult timp în construirea de relații bune și sănătoase, vom înceta să simțim că viața este un punct mort, iar drumul și viitorul nostru vor fi luminoase și clare.

Ca niciodată, suntem în pragul unei descoperiri istorice. Întrucât umanitatea așteaptă cu nerăbdare redeschiderea societății și a întreprinderilor, nu ar trebui să devenim nostalgici gândindu-ne la trecut. Revenind la ceea ce numim „normal” am reveni la starea anormală care ne-a lăsat mereu nesatisfăcuți, urmărind obiective nerealiste și cufundaţi în concurența epuizantă, pentru a reuși cu orice preț. Cu toate acestea, din moment ce vechile modele egoiste s-au dovedit nefuncționale, merită să așteptăm cu nerăbdare schimbarea, în loc să ne întoarcem. În cele din urmă, criza actuală a ajuns să ne ridice pe noi și întreaga creație la un nivel mai înalt de existență, așa că am fi înțelepți să ne lăsăm în voia puterii armonioase a naturii și să ne permitem să ne vindecăm.

Cum ne asigurăm că nu deraiem de la traiectoria către o lume reînnoită și reabilitată?

Vom rămâne pe drumul cel bun dacă ne dăm seama că natura este întreagă și rotundă.

Toate elementele sale trebuie conectate într-un sistem integral, în care să se sprijine și să se completeze reciproc.

Umanitatea trebuie să reproducă acest tipar și să se clădească sincronizându-se cu natura, să ne tratăm treptat, bine unii pe alții. Trebuie să înțelegem că noi toți constituim un sistem delicat, în care fiecare persoană depinde de cealaltă și trebuie să consolidăm în mod constant coeziunea socială. Aceasta este formula naturii pentru o existență minunată și echilibrată, una completă și veșnică. Astfel, tocmai din această criză uriașă a coronavirusului putem aplana pesimismul cu privire viitor, ridicând curba pozitivă, a unei vieți noi.

— Publicat pe 16 Aprilie, 2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: