Nu doar o pandemie

220Lumea a căzut într-o stare atât de dificilă încât va fi forțată să se îndrepte spre conexiune, indiferent dacă vrea sau nu. Suntem împinși la acest lucru de sus și, dacă nu dorim să ne conectăm, atunci conexiunea va începe să fie implementată oricum. Vom simți opoziție față de aceasta și vom suporta mari suferințe și necazuri.

Acest lucru este similar cu atitudinea părinților față de copii. Dacă copiii sunt prietenoși și ascultători, atunci părinții îi tratează cu bunătate. Și dacă copiii se comportă prost, atunci părinții trebuie să-i pedepsească pentru a-i corecta, iar copiii simt acest lucru ca fiind ceva rău.

Suntem acum într-o situație specială. Pentru prima dată în istorie, societatea umană trece printr-o transformare generală. Pandemia de coronavirus este incomparabilă la scară chiar și cu cel de-al doilea război mondial; afectează tot globul. Și pe lângă pandemie, vor veni și alte lovituri: cataclisme climatice și alte evenimente extreme pentru a ne obliga să ne unim mai mult și să rezistăm împreună loviturilor naturii, adică a Creatorului.

Acesta nu este doar o pandemie, ci începutul unei noi ere care ne va echilibra din ce în ce mai mult pentru a ne aduce la starea potrivită și un sentiment de conexiune și dependență unul de celălalt. Putem vedea deja cum s-a schimbat totul în ultimul an: turiștii nu mai călătoresc în jurul lumii. Fiecare se înghesuie în propriul colț.

Deocamdată, sperăm să ne întoarcem la viața noastră de odinioară, dar nu va mai fi. Nu veți avea nevoie de atât de multe avioane și nave; se vor schimba multe în lume. Problemele nu vor dispărea până nu vom stabili conexiunea dintre noi. Dacă conexiunea este corectă, aceasta va duce la integrare și unitate și nu pentru a beneficia unul de celălalt, atunci sistemul va funcționa. Altfel, nu. Așa ne va învăța guvernarea superioară.

Creatorul va opri toate activitățile noastre egoiste până când vom învăța treptat, folosind exemplul unui sistem comun la scară globală, cum să lucrăm corect cu egoismul nostru. El nu ne va mai lăsa să ne purtăm greșit.

În ultimele sute de ani, Creatorul ne-a permis să construim sisteme globale, internaționale în întreaga lume la nivel material: Internetul, relațiile industriale, turismul și relațiile internaționale. Și acum trebuie să învățăm cum să lucrăm corect cu aceste sisteme pentru binele aproapelui nostru și în beneficiul Creatorului.

Forma conexiunii corecte este atunci când toată lumea încearcă să să-l împlinească pe celelălat, precum unirea unui bărbat și a unei femei, plus și minus. Prin urmare, trebuie să mă uit la ce îi lipsește celuilalt, cu ce îl pot împlini. Iar el caută aceleași nevoi în mine.

Acest lucru este contrar egoismului nostru, deoarece încercăm să facem o alianță între noi pentru a câștiga bani unii de la alții. Dar dezvoltarea a atins o astfel de limită încât această abordare nu mai funcționează. Uniunea egoistă a încetat să mai aducă profit ca înainte.

Prin urmare, aceste sisteme se vor destrăma și se vor opri până când vom înțelege în ce formă ar trebui să funcționeze. Până în prezent, ne-am dezvoltat într-o formă egoistă, dar este timpul să corectăm ceea ce am făcut. Toate acestea se vor întâmpla în următorii ani.

Din lecția zilnică de Cabala 26.06.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed