Nu există loc gol în natură

746.01Toată diferența dintre cât de mult simțim sau nu simțim Creatorul este determinată de cât de mult Îl apreciem. Spre deosebire de lumea fizică, în lumea spirituală nu există distanțe. Cu cât Creatorul este mai important pentru mine, cu atât El este mai aproape de mine. Dacă nu Îl respect și nu vreau să mă apropii de El în calitățile mele, atunci nu Îl văd.

Se pare că pentru a-mi apropia pe cel superior sau pentru a mă apropia eu de El, trebuie să-mi schimb calitățile în funcție de calitățile Sale și să încep să-L apreciez.

Totuși, cum pot să apreciez măreția Creatorului dacă nu-L pot vedea? În natură, există multe forțe ascunse pe care nu le percepem cu simțuri simple, ci doar prin diferite dispozitive. Toată știința modernă funcționează în acest fel, prin dezvăluirea fenomenelor invizibile cu ochiul liber. Ele pot fi dezvăluite numai cu ajutorul unor dispozitive speciale sau calcule complexe.

Dacă am descoperi lumea doar prin simțurile noastre naturale – vedere, auz, miros, gust și atingere – am fi rămas animale. Gradul uman este special deoarece suntem capabili să descoperim fenomene din natură care nu pot fi dezvăluite cu cele cinci simțuri ale noastre.

Acesta este motivul pentru care descoperim unde radio, forțe gravitaționale, atracție magnetică și fenomene cerești în univers. Toate acestea sunt deasupra organelor noastre de simț.

Creatorul este o forță care include toate fenomenele, întreaga lume este situată în interiorul Lui. De asemenea, şi noi suntem în interiorul Lui. Când spunem că Creatorul este departe și ne apropiem de El, aceste distanțe sunt raportate doar la atingerea Lui și nu în sensul distanței. Creatorul se poate simți departe sau aproape în realizarea noastră, dar noi toți suntem în interiorul Lui.

Creatorul este locul lumii, întreaga lume există în interiorul Lui. Prin urmare, trebuie doar să ne dezvoltăm simțurile pentru a simți că acest spațiu; această realitate în care existăm este tot Creatorul.

Atunci vom descoperi că nu există un loc gol în lume. Acest aer din jurul nostru și vidul cosmic de dincolo de Pământ dintre stele nu este cu adevărat gol, ci un câmp continuu al dorinței care umple tot spațiul, operează în toate și umple totul. Toate acestea sunt Creatorul.

Noi, care suntem slabi din punct de vedere fizic și limitați, Îl putem trezi pe Creator și Îi putem cere să ne dezvăluie astfel de simțuri care să ne facă egali cu El, astfel încât, lipindu-ne de El, să umplem și noi toată realitatea cu dorința noastră. La urma urmei, vrem să ne apropiem de dorința Creatorului – dorința de a dărui. Atunci munca noastră se va încheia prin umplerea întregului univers cu noi înșine și va fi în adeziune cu realitatea însăși, care este Creatorul.

Aceasta este o perspectivă uimitoare și merită să ne amintim când suntem copleșiți de mici calcule egoiste.

Lecţia zilnică de Cabala 5/2/21, “Alergând după Shechina

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: