Nu fi ca toată lumea!

La ştiri (Business Insider): “Conform cu Moran Cerf, un expert în neurologie de la Universitatea Northwestern, care a studiat luarea deciziilor vreme de un deceniu, cea mai sigură cale pentru a maximiza fericirea nu are legătură cu experienţele, bunurile materiale sau cu psihologia personală …

“În măsura în care studiem mai mult angajamentul, vedem din nou şi din nou că, dacă ne aflăm în apropierea anumitor oameni, de fapt, îţi aliniezi creierul cu al lor, pe baza manierismelor, mirosului din încăpere, nivelului zgomotului şi a multor altor factori, a spus Cerf. ‘Asta înseamnă că oamenii cu care petreci timpul au un impact asupra angajamentului tău cu realitatea, dincolo de ceea ce poţi explica. Iar unul din efecte este că tu devii similar.’ …

“Concluzia lui Cerf este aceea că dacă oamenii vor să maximizeze fericirea şi să minimalizeze stresul, ei ar trebui să construiască o viaţă care necesită mai puţine decizii, înconjurându-se de oameni care au trăsăturile pe care ei le preferă. Pe parcursul timpului ei, în mod natural, îi vor alege pe aceia care au atitudinea şi comportamentul dorit.”

Comentariul meu: Pe de-o parte, aici mai este un exemplu al impactul irezistibil al mediului asupra persoanei. Pe de altă parte, eu tot timpul am evitat societăţile unde toţi gândesc la fel. Până la urmă, este ca o masă gri care nu oferă nimic. Este imposibil să te dezvolţi în ea. Mai rău de atât, nivelarea oamenilor dă naştere fascismului.

De ce ar trebui să fiu ca toată lumea? Din contră, toţi ar trebui să depună eforturi pentru dezvoltarea lor individuală. Nu încerca să fii ca ceilalţi, exprimă-te pe cât de mult posibil. Apoi, toată lumea va fi diferită şi toată lumea poate aduce ceva special în societate, adică un lucru “proeminent”, care se găseşte numai în tine şi nu în ceilalţi.

Problema este că noi nu avem o metodologie comună, o cunoaştere generală, care să ne permită să construim o societate coezivă din unicitate. Oamenii ar trebui să se schimbe ! Ar trebuie să fie toţi foarte diferiţi şi, în acelaşi timp, să lupte pentru un singur scop.

Aceasta este o dezvoltare clară a celor opuşi, pe baza unirii lor într-o singură sursă comună.

De pe KabTV “Ştiri cu Michael Laitman” 3/13/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed