Nu vă opriţi în mijlocului drumului către scop

Tora, „Numerii”, 13.17 – 13.22: Şi Moise i-a trimis să spioneze în afara pământului Canaanului, spunându-le: „Veniţi aici în Sud şi vă urcaţi pe munte şi cercetaţi ce pământ este şi ce popor locuieşte în el; de este tare sau slab, mult la număr sau puţin; şi cum este ţara pe care o locuiesc: bună sau rea, cum sunt oraşele în care trăiesc ei: cu ziduri sau fără ziduri; Cum este pământul: gras sau slab, de sunt pe el copaci sau nu. Fiţi curajoşi şi luaţi din roadele pământului aceluia”. Aceasta se petrecea pe vremea coacerii strugurilor. Şi s-au dus ei şi au cercetat pământul de la pustiul Ţin până la Rehob, care vine lângă intrarea în Hamat. De acolo au trecut în Sud şi au mers până la Hebron; iar Ahiman, Şeşai, şi Talmai, copiii lui Enac, erau acolo. Hebronul fusese zidit cu şapte ani înaintea oraşului egiptean Ţoan.

Aici este vorba despre forţe foarte puternice care acţionează împotriva copiilor lui Israel. Este şi locul, Hebron, şi timpul primilor struguri, care simbolizează fructul Hohma şi de asemenea Anak şi cei trei copiii ai săi.

În general, totul lucrează împotriva posibilităţii ca omul să depăşească obstacolele; nu are nicio forţă să facă asta. El are nevoie de o nouă forţă, caracteristica dăruirii, pe care nu au reuşit să o obţină în pustie. Atunci cum pot ajunge ei acum la graniţă? Nu se înţelege asta. Aşadar se întorc şi spun tuturor ce au văzut: Din partea lor nu era niciun păcat: singurul lucru pe care l-au văzut este: „Cu ce avem, nu putem să controlăm ego-ul care stă în faţa noastră. Nu ştim ce să facem. Nu este niciun răspuns.”

În principal, ei şi-au îndeplinit misiune absolut corect; au descoperit tot ce era corect. Şi mai mult, nici măcar nu era treaba lor. Problema este că ei au tras concluzia greşită, pentru că au decis că le este interzis să meargă mai departe. Nu trebuie să ne oprim. Trebuie să căutăm alt drum, să căutăm puterea credinţei deasupra raţiunii, să facem ceva, dar să nu renunţăm la următorul nivel al ascensiunii.

Din emisiunea de pe Kab TV „Secretele cărţii eterne” 30.03.2015

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed