O criză economică globală bate la Ușa

În Știri (gazeta.ru) „Colapsul indicilor bursieri și căderea prețurilor materiilor prime a dus la isterie și șoc. Exporturile și importurile sunt în scădere, balonul pietii de capital s-a dezumflat, urmeaza sectorul imobiliar.”

„Era economiei de consum s-a încheiat în Europa și Statele Unite ale Americii. Cererea care a fost accelerat prin furnizarea de împrumuturi a încetat să crească.  Economia mondială nu are nevoie de metale si de acelasi volum de energie electrica. Națiunile din Orientul Mijlociu adauga inutil noi probleme pe piata petrolului provocand inflatie doar pentru a zdrobi concurenta ce provine din Statele Unite. În Statele Unite există o reducere a locurilor de muncă în industria de petrol și gaze, precum și amenințarea de nerambursare a creditelor luate pentru dezvoltarea productiei de petrol provenit din șisturi. ”

Comentariul meu: Nu există nici un motiv de panică.Eeste o tranziție treptată la o nouă formă de existență, de la cea egoistă, bestiala, și individuala, la una  altruistă, umana, și comunitara. Totul depinde de gradul de conștientizare și de forma  noastra de participare la această tranziție, fiecare persoană și noi toți împreună.
Sistemul global de integrare ne unește și ne obligă, atât persoana cat și societatea, să fie in acord cu natura lui si nu oroare,indiferenta sau lipsa de compatibilitate cu el. Concomitent cu gradul de incompatibilitate, el influențează și actioneaza asupra partilor incompatibile in sensul acomodarii,reunificarii si echilibrarii cu sistemul general . Noi numim aceste forțe care corectează o persoană și societate : criză.

În limba greacă: „κρίσις” provine de la verbul „κρίων” ceea ce înseamnă ” a restabili,  a defini,  a alege” .Intelesul cuvântului „criză” este :soluție, un punct de cotitură, adică punctul de corecție, nu de distrugere .
În chineză, „criză” (危机 wei ji) – „wei” semnifica pericol, „ji” este un mecanism de activare, un stimulent, o forță creatoare (a naturii). În ebraică „Rashi” –zona vietii echilibrate este fundata pe pietrele numite „Mashber” (criză) însemnand „pietre”.

 

 

One Comment

  1. Sistemul autoreglarii campurilor.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: