O imagine ruptă

264.01De ce există o condiție pentru a acoperi toate păcatele cu iubire? Aceasta se datorează faptului că vasul sufletului comun creat de Creator a fost spulberat și dorința egoistă a intrat între toate fragmentele sale. Fiecare fragment este înfășurată într-un egoism care nu ne permite să simțim legătura dintre acestea.

Prin urmare, progresul nostru este determinat de cât de mult recunoaștem respingerea noastră naturală, incapacitatea și lipsa de dorință de a-i simți pe ceilalți. În aceeași măsură în care suntem distanțați unul de celălalt, suntem distanțați de Creator, deoarece atitudinea mea față de Creator nu poate fi mai bună decât atitudinea față de grupul de zece.

Prin urmare, toate lucrările legate de Creator se fac numai în grupul de zece, iar conexiunea cu Creatorul este conexiunea dintre cei zece prieteni. Acesta este singurul mod de a ne evalua adevărata stare. În măsura în care sunt devotat prietenilor mei, sunt devotat Creatorului, adică sunt gata să mă anulez și să exist în interiorul prietenilor mei și în Creator.

Principalul lucru este să ne arătăm reciproc în orice mod posibil cum dorim să ne apropiem unul de celălalt în grupul zece, astfel încât devotamentul nostru să fie vizibil pentru toată lumea. Jucându-ne și arătându-ne exemplul potrivit, vom ajunge în cele din urmă la adevăratu devotament. Trăim într-o lume a minciunilor și prin urmare jocul este o chestiune serioasă care ne conduce la adevăr.

Jucăm rolul unor relații bune și prin acțiunile noastre atragem lumina înconjurătoare. Iubirea noastră nu este reală, dar nici lumina nu este reală, este lumina înconjurătoare. Strălucește de departe și totul pare să nu fie real, ci doar un joc. Cu toate acestea, prin acest joc, îl trezim pe Creator să se joace cu noi.

De fapt, suntem egoiști, dar jucăm aceste roluri de iubire, devotament și dăruire. Și întrucât din partea noastră totul este un fel de pretenție, Creatorul poate fi viclean cu noi, ascunzându-și adevărata Sa stare și influențându-ne prin lumina înconjurătoare. Astfel putem ajunge la o oarecare similitudine între noi.

Poate că nu este încă o conexiune reală, nici de partea noastră, nici a Lui, dar ne ajută să ne apropiem și să reducem distanța dintre noi. În acest fel, primim din ce în ce mai multă influență de la Creator și ne schimbăm treptat forța de primire în dăruire. În loc să-l simțim pe Creator ca o forță generală a naturii, începem să simțim influența forței Sale și să întărim conexiunea cu El: „Sunt pentru iubitul meu și iubitul meu este pentru mine”.

Este ca și cum am primit o fotografie pe care cineva a rupt-o în multe bucăți și vreau să o aranjez la loc pentru a vedea cine este în ea. Pentru a finaliza acest puzzle, trebuie să-mi imaginez corect ceea ce vreau să văd de la bun început. Nu știu cum arată cu adevărat această forță, dar știu că aduce bine, împlinire, pune totul în ordine și stă în spatele tuturor.

Văd această forță în spatele a tot ceea ce se întâmplă în lume, în spatele fiecăruia dintre prietenii mei. Este necesar să conectăm împreună toate tipurile de spargere care există în lumea noastră, să le unim într-o singură imagine pentru a vedea manifestarea unei forțe unice în spatele tuturor. Prin conectarea cu prietenii noștri mai presus de toate stările noastre sparte și acoperirea tuturor păcatelor cu iubire, creăm o imagine a Creatorului în cadrul conexiunii noastre.

Devotamentul din suflet este devotamentul față de această muncă, față de prieteni, să ajut pe toată lumea și să mă simt simți ca un reprezentant al Creatorului gata să depun toată puterea, dorințele și abilitățile pentru a restabili imaginea adevărată, gata să adun toate piesele într-o singură întreg. Aceasta este misiunea ultimei generații care trăiește în timpul nostru, obligată să dezvăluie singura forță unică și unită care stă în spatele acestei imagini, în spatele tuturor acțiunilor.

Din prima parte a lecției zilnice de cabala 17.01.2021, „Iubirea acoperă toate păcatele

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: