O Lecţie din Holocaust

Ziua Memorială a Holocaustului este o zi specială, foarte tristă, în istoria poporului evreu și a întregii omeniri, deoarece suntem cu toții conectați unul cu celălalt. În această zi, trebuie să vorbim despre cauzele acestei tragedii și a lecțiilor ei, astfel încât „faptele părinților să devină un semn pentru fii” (Minutul 0:20)

Nu există nimic altceva în afara forței superioare, care este bună și face bine; ea ne guvernează tot timpul. Nu există nicio acțiune dincolo de această guvernare bună. Prin urmare, dacă în căutarea noastră nu ne ridicăm deasupra naturii noastre egoiste și în schimb începem să condamnăm pe Creator, să ne îndoim de buna Lui guvernare, vom greşi. În acest caz, întreaga noastră căutare nu va aduce nici un beneficiu și ne va conduce înapoi, la aceeași realitate amară, despre care trebuie astăzi să vorbim.

Creatorul simte ceea ce simțim noi. Dacă suntem uniți și fericiți din cauza asta, Creatorul se bucură. El nu are sentimente personale – El este în noi, ca o mamă care trăiește în copilul ei iubit. Prin conexiunea  noastră, creăm un loc pentru Creator, în care El poate exista. Dacă noi nu suntem conectați, atunci nu există loc pentru Creator și noi simțim acțiunile Sale în formă inversă, ca și cum nu ar veni de la El. Fiecare acțiune este experimentată în noi, în funcție de gradul de conectare sau deconectare (Minutul 4:40).

Creatorul trăiește în interiorul legăturii noastre unii cu alții. Această conexiune ar trebui să se dezvolte mereu, începând cu prima spargere cauzată de Creator, până la corecția finală, până la adeziunea completă. Atât timp cât nu rămânem în urmă în avansarea noastră prin etapele de corecție pe care trebuie să le parcurgem, suntem în regulă. Cu toate acestea, dacă rămânem în urmă, ne aflăm într-o stare proastă pe care noi înșine am provocat-o.

Dacă nu corectăm în fiecare moment conexiunea dintre noi, simțim diferența dintre stările dorite și cele reale. Să spunem că astăzi ar fi trebuit să fiu corectat cu 20% în conexiunea cu toată omenirea, dar am ajuns doar la 15% din ea. Prin urmare, -5% mi se dezvăluie sub forma presiunii și a problemelor.  De fapt, acestea sunt forțe care sunt menite să accelereze progresul meu, pentru a compensa întârzierea, pentru a stinge diferența dintre starea dorită și cea reală.

Aceste forțe nu indică bunătatea sau răutatea Creatorului, ci sunt pur și simplu o consecință firească a funcționării sistemului, așa cum este scris: „Legea este dată și nu poate fi încălcată”. Aceasta înseamnă că nu ar trebui să evaluăm cât de multă durere sau plăcere simțim, ci cât de mult aceste forțe care ni se revelează ca fiind bune sau rele ne ajută să progresăm corect.

Creatorul nu ne dorește răul, dar există o lege a naturii, prin împlinirea ei, simțim conexiunea noastră, și prin încălcarea ei, simțim durere, iar astăzi este în asemenea măsură încât trebuie să ne amintim de Holocaust – cel mai trist eveniment din istoria poporului evreu. Bineînțeles, nu a fost cauzată de Creator, ci de oamenii care trebuiau să corecteze conexiunea dintre ei dar nu au făcut-o. Întârzierea în corectare a fost atât de mare, încât a dus la o suferință teribilă.

Ce lecții putem învăța din asta? De la Babilonul vechi până în prezent, au existat multe astfel de evenimente triste și toate pentru un singur motiv. Deoarece Creatorul este legea generală a naturii, sistemul ne arată nevoia de conexiune. Dar noi nu îl ascultăm și nu ne grăbim să eliminăm întârzierea și primim consecințele corespunzătoare. De fapt, noi înșine le provocăm și nu putem da vina pe Creator.

Există condiții care ne sunt cunoscute, dar noi nu le îndeplinim și, făcând acest lucru, atragem forțe care ne împing spre obiectiv mai ferm și cu hotărâre. De-a lungul istoriei, am fost afectați de presiuni și probleme: exilul, sclavia egipteană, deșertul, distrugerea Templului. Cu toate acestea, Holocaustul este o stare foarte diferită. Poporul Israel, în dezvoltarea sa istorică a ajuns deja la necesitatea celui de-al patrulea grad de conexiune în sufletul lui Adam HaRishon, dar nu l-au pus în aplicare. Astăzi, de asemenea, nu îndeplinim acest obiectiv, deci, la ce ne putem aștepta? Putem aștepta doar stări mai rele decât înainte. Trebuie să învățăm din istorie, astfel încât să nu repetăm aceleași stări.

După Babilon și Egipt, am fost afectați de lovitură după lovitură, în fiecare moment în care nu am stabilit o conexiune reciprocă, în măsura necesară. Pedeapsa va fi colectivă pentru toți oamenii din Israel. Astăzi suntem responsabili nu numai pentru noi înșine, ci pentru întreaga lume. Odată, a fost posibilă o corecție într-un grup limitat: evreimea europeană. Naziștii înșiși au vrut să-i ajute pe evrei să reconstruiască statul Israel. La început, ei au acționat ca forțe care ajută la corectare. Cu toate acestea, dacă nu folosim șansa care ne-a fost dată, aceste forțe se transformă în forţe negative.

Și astăzi, dacă nu folosim forțele de trezire care acționează deja în mod negativ, ele se vor transforma într-un mod mult mai îngrozitor decât înainte. Holocaustul de astăzi va avea o scară diferită: nu numai în Europa, ci în întreaga lume. Prin urmare, merită să înțelegeți acest lucru și să vă grăbiți cu corectarea, înainte de a fi prea târziu.

Dacă ne conectăm, forța superioară trece prin noi către toate națiunile lumii, către toată realitatea și, treptat, întreaga lume atinge unitatea. Apoi, totul se calmează și Creatorul începe să se reveleze ființelor create, iar lumea atinge corectarea dorită.

Cu toate acestea, dacă noi, poporul Israel, nu ne conectăm între noi, cel puțin în Israel, unde avem cele mai bune condiții de conexiune, dacă nu devenim un om cu o singură inimă, nu iubim aproapele nostru ca pe noi înșine, nu devenim lumina pentru națiunile lumii, arătându-le un exemplu de unitate, atunci vom trece prin astfel de stări oribile, care vor face ca Holocaustul să pălească în comparație cu ele.( Minutul 27:28)

Meritele se transformă în datorii și datoriile în merite. De aceea, trebuie să credem că acum avem oportunitatea, timpul, locul și toate mijloacele de a nu repeta greșeala făcută de evrei cu aproape o sută de ani în urmă. Nu trebuie să pierdem ocazia de a ne conecta între noi pentru a intra în contact cu forța superioară, care este bună și face bine și ca prin noi, această forță care vrea să apară tuturor locuitorilor acestei lumii, va fi capabilă să se dezvăluie. Trebui e să ajutăm la împlinirea acestui lucru și să devenim o conducta între el și omenire.

Să nu repetăm greșelile din trecut. Înțelepciunea Cabala vorbește despre legile naturii care nu depind de faptul că sunt plăcute sau neplăcute pentru noi și nu țin cont de interesele politice sau economice ale cuiva. Nu există nici o îndoială că dacă evreii s-ar fi comportat diferit atunci, lumea de azi ar arăta complet diferită.

Totul este în mâinile noastre și determinăm soarta nostră și soarta întregii omeniri. Legea naturii este o lege imuabilă care trebuie împlinită. Creatorului nu Ȋi este milă de noi sau ne pedepsește, ci împlinește legea generală. Creatorul este natura și, potrivit programului naturii, trebuie să ne conectăm într-o singură dorință, într-o singură intenție, în conformitate cu formula unică de dăruire reciprocă. Trebuie să aducem această conexiune cu lumea; aceasta este misiunea noastră.

Să nu repetăm greșelile amare și să încercăm în această zi tristă să ne asumăm responsabilitatea de a aduce lumea la unitate. (Minutul 1:44:50)

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 5/2/19, – Ziua Memorialului Holocaustului

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: