O mică completare care deschide o lume întreagă

Toate acțiunile care se presupune că sunt efectuate de dragul umanității sunt de fapt făcute de dragul propriu pentru ca omul să își arate dreptatea, tăria și puterea. Astfel, o persoană lucrează și pretinde că face eforturi de dragul umanității.

Dar dacă vreau cu adevărat să lucrez de dragul umanității, atunci am nevoie de puterea dăruirii, de forța superioară. Prin urmare, dacă cineva pretinde că este gata să muncească doar în folosul societății, este o minciună. Pur și simplu nu înțelege despre ce vorbește.

Dar omenirea nu mai are puterea de a lucra pentru ea însăși pentru că am ajuns la o astfel de limită în care fiecare și-a încheiat deja dezvoltarea egoistă. Și acum trebuie să ne dezvoltăm prin unire.

Vedem că toată natura se dezvoltă într-un mod similar. La început, ameba, cel mai simplu organism, s-a dezvoltat până când moleculele s-au combinat în sisteme mai complexe. Drept urmare, au format corpuri mai complexe care aveau sentimente și o minte și au făcut o împărțire a rolurilor în cadrul conexiunii lor.

Omenirea începe să simtă că nu avem suficientă forță pentru existența ulterioară. Și când încercăm să primim egoist aceste forțe din natură, nu o putem face și renunțăm cu disperare. Acesta este momentul în care știința Cabalei trebuie să fie revelată.

Toată dezvoltarea noastră până în acest punct a fost pentru a ne dezvălui ca un zero complet, adică că nu avem un singur scop corect și puterea de a ajunge la orice adevăr. Trebuie să descoperim acest adevăr al creației.

O persoană nu este capabilă să lucreze de dragul umanității, deoarece trebuie să se ridice deasupra ei înșiși pentru asta. Nu am capacitatea de a simți umanitate.

Îmi pot simți familia pentru că este una dintre dorințele de bază, care sunt mâncarea, sexul și familia; prin urmare, sunt gata să lucrez pentru asta. Dar umanitatea și chiar o națiune sunt concepte aproape imperceptibile pentru mine. La urma urmei, trebuie să simt egoist că ei sunt în mine, ca să pot lucra pentru ei. Și dacă nu am acest sentiment, atunci nu vreau să fac un efort.

Prin urmare, aici este nevoie de o componentă suplimentară: de dragul Creatorului, mai presus de rațiune, adică o legătură cu forța superioară datorită revelației sale. Și este posibil să dezvăluiți forța superioară numai prin asemănarea proprietăților. Acest „mic” adaos deschide în fața noastră întreaga lume spirituală, adevărata realitate.

Dar trebuie să construim noi înșine Creatorul. El nu există în afara noastră. Nu putem dezvălui Creatorul până nu ajungem la forma creației. Iar forma creației este zecele, grupul. Prin urmare, în primul rând, trebuie să încercăm să ne includem unul în celălalt.

Nu există Creator fără creație. Există o forță superioară comună care umple întregul univers. Și în măsura în care construim creația, grupul de zece, putem dezvălui o parte din această forță superioară abstractă care umple toată realitatea pe de o parte și nu este simțită de nimeni, pe de altă parte. Este revelată doar celor care construiesc vasul potrivit, Kli-ul, pentru revelarea lui.

Din partea a doua a Lecției zilnice de Cabala 17.01.22, Scrierile lui Baal HaSulam „Pacea“

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: