O nouă etapă în renașterea spiritului oamenilor

294.1Israelul este o țară cu un spirit interior deosebit. Dar, din păcate, aud adesea de la tineri că nu simt acest spirit și nu cred că au viitor în pământul făgăduinței. Problema este că spiritul care a umplut cândva poporul Israel, atât în ​​mediul religios, cât și în cel laic, dispare. Și nu există nimic care să-l înlocuiască.

Am pierdut deja războiul împotriva indiferenței, împotriva fricii, împotriva neglijării țării noastre? Cred că această problemă pleacă din vârf, de la sistemul educațional și de la cultură. Nu ne interesează să asigurăm creșterea corectă a tinerei generații, gândindu-ne că totul se va rezolva de la sine. Dar nimic nu se va rezolva de la sine.

Prin urmare, cred că există un domeniu larg de muncă pentru a încerca să readuc spiritul de viață, spiritul de luptă pentru mine și întregul popor al Israelului. Sunt sigur că acest lucru este posibil. La urma urmei, am fost în condiții mult mai rele decât acestea în diferite perioade ale istoriei.

Cred că ne putem ridica. Dar este mult de lucru pentru asta, în funcție de organizații precum Bnei Baruch, care, fără strigăte puternice, lucrează cu sârguință zi de zi, încercând să reînvie și să reaprindă acele scântei de spirit care mai există printre poporul Israel.

Depinde de programele școlare, de ce anume arată canale TV telespectatorilor și de emisiunile radio. Toate acestea necesită investiții. Este necesar să se ridice spiritul care a fost mereu prezent în poporul Israel și s-a trezit în cele mai grele momente ale istoriei sale. Totul depinde nu de milioanele care rămân indiferenți sau semi-indiferenți, ci de acei puțini oameni în care rămâne spiritul eroic, cei care sunt gata să vorbească despre asta și să construiască o nouă societate.

Poporul Israel nu se bazează pe apartenența la o anumită zonă geografică, ci doar pe unirea evreilor. Și trebuie să luptăm pentru această uniune. Dacă putem convinge partea oamenilor care se află în țara lui Israel că viitorul nostru bun depinde doar de unificarea noastră, atunci vom reuși.

Din păcate, este caracteristic oamenilor noștri că pot suporta lovituri foarte mult timp până încep să se trezească și să vrea să-și schimbe viitorul. Sper cu adevărat că nu va trebui să cădem într-o groapă adâncă pentru a ne ridica din nou din ea și a reînvia puterea, puterea și mândria națională. Trebuie să folosim toate mijloacele pentru a lupta pentru spiritul înalt pe care vrem să-l vedem printre oameni.

În timpul nostru, pe baza lucrărilor lui Baal HaSulam, putem începe o nouă etapă și putem afirma un nou ideal național care ne va ridica la un nou vârf pentru a aduce întreaga umanitate la capătul corectării. Într-o perioadă în care oamenii sunt cuprinsi de disperare, avem încredere că putem oferi lumii confuze și neajutorate o metodă și o cale de încredere pentru a obține o stare bună, o stare în care Creatorul și întreaga natură ne vor ajuta. Avem pe ce să ne bazăm.

Din „Conversația cu jurnaliștii” a KabTV, 17.10.21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed