O stare veche, dar la o scara mai mare

Unde putem găsi deficiențele spirituale pentru iubire și dăruire? Nu se găsesc în lumea asta largă, ci doar în grup și în cărțile de Cabala, în mijloacele pentru avansare spirituală. Astfel scurtăm drumul cantitativ și calitativ: avansez și sunt sigur că am vase noi. Această se numește calea “O voi grabi” (Achishena) în care-mi construiesc deficiențele singur, mă asigur că dorințele mele sunt alcătuite din componentele corecte, şi astfel implementez  scopul.

Pe de altă parte, prin avansarea în timpul sau (Beito), trebuie să contruiesc deficiențele într-o perioadă lungă de timp, clarificând exact de ce trebuie să fiu în felul asta și prin ce metode pot să le îndeplinesc. Trebuie să cunosc caracterul și forma lor completă deși nu am nici o dorință pentru ele și sunt într-o stare de decădere nesimtind nici o atracție pentru spiritualitate. Acesta este modul în care stau lucrurile până în momentul în care apar problemele din sursele externe care mă vor împinge către suferința. Această este singură cale în care pot fi motivat, detașat fiind de spiritualitate.

Când mi se dă o stare de cădere şi simt întunericul spiritual, nu pierd legătura cu grupul, învăţătorul sau sursa. Pot chiar nici să nu simt întunericul, ci pur și simplu acționez că un animal, ca altădată. În această stare, mă pot trezi doar prin suferință, așa că îmi sunt trimise probleme legate de familie, modul de trăi sau sănătate.

Apoi, încep să mă învârt în jur pentru a rezolva problemele, și dacă nu sunt legat de grup și învăţător, pot să-mi petrec întreagă viață în lupta asta fără sfârșit. Totuși, dacă pregătesc  o astfel de legătură din timp – să particip la lecții în mod regulat, la întâlnirile prietenilor și să particip la activitățile de diseminare organizate de grup – primesc gradual trezirea corectă de la Lumina Înconjurătoare și înțeleg că astea nu sunt probleme externe ci vin doar de la managementul superior. Totul vine de la o singură sursă: toate confuziile și disconfortul din viață sunt cauzate doar pentru că nu mi-am întărit legăturile cu scopul final suficient și nu l-am căutat chiar eu.

Trebuie să-mi organizez viață în așa fel încât să mă comport că un bătrân care se apleacă căutând  în mod constant ceva ce a scăpat. Așa trebuie să avansez, uitându-mă constant în jos către picioare verificând dacă am pierdut ceva: pot creea o deficiență mai profundă și mai complexă decât dorință care acum stă la bază mea și mă conduce.

Fiecare nivel este construit pe nivelul anterior, iar percepția noastră crește și devine de zece ori mai ascuțită în sensibilitatea și clarificarea vaselor. Dacă percep o sută de discernăminte diferite  pe un nivel, discern de zece ori mai multe la următorul nivel, ceea ce înseamnă o mie de discernăminte, iar la următorul nivel zece mii de discernăminte. Este aceeași dorință, doar pur și simplu devine mai fină și mai complexă. Brusc,  identifică detaliile la o scară mai largă, cu o mai mare percepție și cu tot mai  multe discernăminte.

Dezvoltarea se datoareaza mai degrabă multiplicării de calități decât de putere. Puterea în lumea spirituală este determinată de numărul de piese distincte pentru fiecare impresie și senzație. Avansarea noastră depinde de asta. Principalul lucru este să fii implicat în muncă practică, studiu, acțiunile care trezesc dorință de a caută proprietățile spirituale și valorile mai sublime. Prin această abordare, mă întorc de la calea de dezvoltare naturală, în timpul ei, către calea luminii, calea accelerată. Atunci nu mai trebuie să-mi irosec viață în speranțe deșarte și voi avansa rapid și ușor.

Din pregătirea pentru Lecţia zilnică de Cabala din 10.02.2014

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: