O viaţă nouă nr. 509 – Între Cabala şi Misticism: Meditaţia şi contemplaţie – partea 1

Dr. Michael Laitman în conversaţie cu Oren Levi şi Nitzah Mazoz

Rezumat

Meditarea ajută o persoană să se relaxeze și să se analizeze pe șine și lumea înconjurătoare dintr-o stare de relaxare interioară. Totuși, după definițiile Cabaliste, această activitate nu este spirituală!

Doar în înțelepciunea Cabala există puterea Luminii care poate scoate o persoană din dorință de a primi și a o aduce la dorință de a dărui. Când o persoană își elimină ego-ul, aceasta simte că întreagă lume este un singur sistem pe care însă nu îl poate controla.

Cabaliștii își concentrează energia pe conexiunea cu alții pentru a descoperi forța superioară. Într-un grup Cabalistic, oamenii lucrează împreună pentru a trece de la „Eu” la „Noi” și apoi la „Unul” cu ajutorul puterii Luminii; asta nu se găsește în alte metode. Nivelele de inălțare sunt descrise în detaliu în cărțile de Cabala.

Înțelepciunea Cabala nu suprima ego-ul; dimpotrivă, folosește toată intensitatea sa. Această înțelepciune este pentru a învață cum să primim în mod corect; în „Linia de Mijloc” integrând puterea de a primi și puterea de a dărui găsite la natură și mărindu-le fără limită așa încât să fim capabili de a primi în cel mai bun fel.

Din emisiunea de pe Kab TV „O viaţă nouă nr. 509 – Între Cabala şi Misticism: Meditaţia şi contemplaţie – partea 1” din 25.01.2015

Linkuri in limba engleza

Video: Play Now | Download Audio: Play Now | Download

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: