Ochelari pentru a corecta vederea spirituală

După ce aţi început să lucraţi în grupul de zece, puteţi să vă gândiţi la grupul mare prin al vostru „zece”. Zece este acum celula prin care vă conectaţi la lume, fie vorbind cu soţia, fie cu şeful. Fiecare acţiune pe care o faceţi, o faceţi prin acest grup, sunteţi îmbrăcaţi în el.

Un grup de zece nu reprezintă corpuri fizice, ci principiile pe care le clarificăm şi le îndeplinim împreună. Puţin câte puţin, începeţi să simţiţi că această formaţiune invizibilă, aerisită, devine mai clară, se conectează la formele relaţiilor vostre şi ia greutate, formă, stabilitate şi o existenţă reală, tangibilă.

Acum, în relaţiile dintre voi, simţiţi numai lucrurile despre care aţi citit sau auzit înainte. Aceasta devine deja, o realitate. Un grup de zece este o imagine perceptibilă, materializată prin unitatea voastră, precum o familie. De fapt, ce este o familie ? Există o femeie care locuieşte cu mine şi există mai mulţi copii ce locuiesc în aceeaşi casă. Cu toate acestea, o familie nu reprezintă oameni izolaţi, ci reprezintă ceva care este un tot: relaţiile noastre, dependenţa noastră unii de alţii, dăruirea reciprocă şi preocuparea. Acesta este un sistem numit „familie”.

Nu mă îngrijorez cu privire la cineva personal, ci cu privire la bunăstarea întregii familii. Este sentimentul pe care ar trebui să-l am privind grupul de zece, astfel că ar trebui să abordez fiecare discernământ şi sentiment prin acesta. Altfel, nu voi putea niciodată să văd lumea de Sus. Trebuie să încep să privesc totul prin această lentilă de focalizare, prin reglarea deschiderii. Ea limitează vederea mea şi privesc totul prin ea, prin această deschidere foarte îngustă.

Dacă privesc printr-o mică gaură în loc să utilizez ochelari, voi vedea clar, ca prin ochelari, deoarece ochelarii limitează şi concentrază raza de lumină. De aceea, această deschidere foarte îngustă îmi permite să văd la fel de bine ca şi cum aş avea ochelari puternici. Putem privi prin grup în acelaşi mod. Dacă nu priviţi prin grup, nu veţi vedea lumea.

 

Partea a doua a Cursului zilnic de Cabala, 20.05.2013, Cartea Zohar – Introducere

ci, num8� ii�w�x�rem Lumina care Reformează.

 

În cele din urmă, totul este unit într-o singură acţiune.

 

Partea a treia a Cursului zilnic de Cabala, 29.05.2013, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: