Omul care a adus lumina superioară mai aproape de oameni

962.4Ziua Memorială a lui Baal HaSulam, Rav Yehuda Ha-Levi Ashlag este un eveniment special. La urma urmei, este dedicată unei persoane unice, un suflet cu totul special care a coborât pentru a ne conecta cu Creatorul. Nu mai avea nevoie de această muncă pentru el, ci doar pentru noi.

Baal HaSulam a deschis calea pentru posibilitatea contactului cu spiritualul pentru sufletele care coboară în această lume în ultima generaţie. Noi suntem cele mai grosolane suflete, cu cel mai mare egoism, ceea ce până acum nu a putut fi corectat. Și datoria noastră este să-l corectăm cu ajutorul metodologiei pe care ne-a lăsat-o Baal HaSulam.

Învățătura lui Baal HaSulam, metoda lui de corectare, este o lumină foarte mare pe care fiecare persoană o poate atrage spre sine. Baal HaSulam a vorbit, ne-a explicat, ne-a învățat și ne-a descris toți pașii pentru înaintarea corectă a sufletelor noastre către corectare, astfel încât să le putem conecta împreună și astfel să ne realizăm destinul.

Datorită lucrării lui Baal HaSulam, chiar și cea mai obișnuită persoană care urmează metoda sa poate ajunge la conexiunea cu Creatorul, ca și cum ar fi un expert remarcabil al Torei. Și înaintea lui, numai mari experți ai Torei au primit această recompensă.

Corectarea sufletelor în procesul dezvoltării umane a mers pas cu pas. Înainte de Baal Shem Tov, era nevoie să fim oameni foarte înălțați, cu suflete neobișnuit de înalte, pentru a atinge forța superioară și a obține conexiunea cu Creatorul. Iar după Baal Shem Tov, într-un fel a devenit mai ușor, luminile superioare s-au apropiat de sufletele inferioare. Prin urmare, sufletele joase au mai multe oportunități de a atinge măreția luminii, măreția Creatorului.

Cu cât umanitatea progresează mai mult, cu atât ne este mai ușor să ne apropiem de sursele luminii superioare și să le dezvăluim.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 10/7/22, “Ziua memorial a lui Baal HaSulam”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: