Omul este susținut de mediu

945Este imposibil ca un om să se ridice și să iasă din cercul său. Este ca și cum aș încerca să mă ridic singur, apucându-mă de păr și este clar că nu o pot face.

Prin urmare, omul trebuie să obțină susținere din mediul său, adică să câștige din mediu putere, intenția corectă și înălțimea și măreția scopului. Dacă primește toate acestea din mediul înconjurător, atunci se va putea ridica deasupra lui însuși, deasupra egoismului său.

Și avem multe medii din care ne hrănim: acasă, serviciu, foste cunoștințe și prieteni. Dar cel mai important este să-mi pun grupul deasupra tuturor pentru că în măsura în care va determina în mine cele mai înalte proprietăți și preferințe de dezvoltare, așa mă voi putea dezvolta și nu altfel.

Omul ar trebui să se verifice cum se poate ridica deasupra restului lumii, deasupra tuturor potențialelor și atracțiilor sale, astfel încât grupul să-i dea cea mai mare măreție, cel mai puternic sentiment al scopului, adică nu există nimic mai mare decât descoperirea Creatorului și nu există altă posibilitate, nu există alt mijloc de a ajunge la Creator decât prin intermediul grupului.

Fiecare dintre noi știe deja că în el există cu siguranță un mic egoist. Și, pe măsură ce avansăm, vom descoperi în noi un egoist și mai mare. Acesta va tot crește, așa cum este scris: „Oricine este mai mare decât prietenul său, înclinația lui este mai mare decât el”.

Prin urmare, trebuie să avem grijă constant ca mediul, grupul, care ne arată calea către spiritualitate, către o dezvoltare superioară, să prevaleze întotdeauna asupra tuturor celorlalte grupuri și valori ale noastre.

Prin urmare, dacă omul alege un mediu bun pentru sine, atunci câștigă timp și efort. Dar mediul în sine nu poate fi bun sau rău, el este așa cum îl facem. Nu ne putem schimba, dar putem influența mediul în care ne aflăm.

Creatorul ne aduce într-un grup, ne face să punem mâna pe o soartă bună și spune: „Ia-o, îți dau această oportunitate!” Și acum depinde de om cum să realizeze această oportunitate pe care i-a oferit-o Creatorul. Și aici este vorba doar de a te consolida în acest mediu. Și asta depinde doar de cât de mult vom ridica grupul în ochii noștri, ne vom îndepărta de toate calculele noastre naturale, toate condițiile prealabile și ne vom angaja în creșterea mediului potrivit care ne va arăta scopul nostru și în care putem atinge acest scop.

Prin urmare, dacă omul alege un mediu bun pentru sine, atunci câștigă atât în ​​timp, cât și în efort. Adică, fiecare dintre noi poate atinge scopul foarte repede. Determinăm timpul, cantitatea de efort și scurtăm drumul ridicând mediul deasupra noastră. Și apoi, prin adeziunea cu acest mediu, zburăm direct către scopul creației, către revelația deplină a Creatorului în noi.

Congresul internațional „Să ne ridicăm deasupra noastră” 08.01.2022, Lecția 4

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: