Opoziția față de unitate, Partea 8

Unitatea forțelor diferite

Întrebare: Celor 12 triburi ale poporului Israel li s-a interzis să se amestece între ele. Pe de o parte, oamenii trebuiau să fie uniți, iar pe de altă parte, ei trebuiau să îndeplinească interdicția de căsătorie între membrii diferitelor triburi și alte interdicții care, logic, sunt împotriva unității de bază. Ai explicat că fiecare trib, la fel ca un anumit organ din corp, nu se putea amesteca cu celelalte, dar toate lucrau la unison.

Legile interne ale Torei sunt aceleași cu legile naturii doar că sunt la nivelul societății?

Răspuns: Desigur. În general, în întreaga natură, la toate nivelurile sale, există forțe diferite și nu devin una, ci prin legătura lor, ele apar ca un singur întreg.

Funcționarea întregului sistem al lumii, numit Adam (Omul) a fost creat pentru a aduce sistemul într-o stare similară cu Creatorul. Atunci nu va fi absolut nicio diferență între conexiunea internă a forțelor.

Mai mult, în cadrul sistemului, proprietățile sale individuale, forțele individuale vor fi complet diferite între ele, iar interconectarea lor va fi una și unică.

Se dovedește că totul depinde de intenția: care este scopul pentru care facem acest lucru? Dar proprietățile în sine nu se schimbă; ele sunt întotdeauna opuse una celeilalte.

Din KabTv „Analiza sistematică a dezvoltării poporului lui Israel” 29/07/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: