Până Domnul nu zidește o casă, constructorii ei lucrează la ea în zadar

935Se spune că „Pănă nu zidește Domnul o casă, în zadar muncesc la ea constructorii” (Rabaș, Ce înseamnă, ‘Nu există binecuvântare în ceea ce este numărat,’ în muncă?           

Aceasta înseamnă că nu trebuie să ne așteptăm ca o persoană să își poată construi propriul suflet, Templul sau casa sfințeniei în care va dezvălui conexiunea cu toate creaturile, cu toate sufletele și cu Creatorul care le umple pentru a se întoarce la starea unui singur suflet — Adam HaRishon, la un singur Kli și la o singură lumină în care toate sunt incluse și se sprijină reciproc.

Dacă Creatorul nu construiește această structură, nu o stabileşte, nu o umple și nu o susține, atunci o persoană nu are nicio speranță să facă vreun progres în acest sens.

Eu, individual nu sunt capabil să construiesc un Kli spiritual din dorințele mele necorectate, dar în același timp spun: „Dacă eu nu mă ajut, atunci nimeni nu mă va ajuta”. Numai dacă depun toate eforturile posibile și în cele din urmă deznădăjduiesc, numai atunci voi putea să-i cer Creatorului să-mi construiască o casă a sfințeniei și să spun că „Dacă Domnul nu zidește o casă, în zadar muncesc la ea constructorii ei”.

A construi un Templu înseamnă a corecta toate calitățile unei persoane spre asemănare de formă cu Creatorul. Și apoi, după asemănarea calităților lor, Creatorul va umple această casă, inima omului.

Când depunem cu adevărat toate eforturile, vedem că nu suntem capabili să ne conectăm unul cu celălalt de dragul dăruirii, astfel încât să ne putem transmite unii altora și împreună, Creatorului. Nu suntem capabili să construim un Templu, adică o conexiune potrivită pentru a-l dezvălui pe Creatorul dintre noi. Atunci strigăm: „Dacă nu Domnul zidește o casă, în zadar muncesc în ea constructorii ei”! Și atunci primim ajutor de sus.

Creatorul o face. El nu ajută pe nimeni individual, ci numai pe toți împreună; prin construirea conexiunii din noi toți, care se numește casa sfințeniei, structura sufletului, în interiorul căreia, după puterea conexiunii noastre, se dezvăluie Creatorul, lumina interioară.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 8/30/22, “Până Domnul nu zidește o casă, constructorii ei lucrează la ea în zadar”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed