Paradoxul vieţii

264.01Ce determină ca unii oameni să sufere mai mult, iar alții mai puțin? Este din baza interioară a unei persoane, din locul său în sistemul general, pentru că el este ca o anumită piatră de temelie în acesta, responsabilă pentru întregul sistem și prin urmare, trebuie să fie împins mai puternic către corectare.

Nu există acorduri cu indivizi, așa cum se crede în mod obișnuit. Nu! Pentru că sistemul este general. Se ia în considerare doar includerea unei persoane.

Niciunul dintre noi nu trăiește pe cont propriu. Poate o singură celulă să existe în organism, de una singură? Dacă trăiește doar pentru sine, atunci se transformă într-o celulă canceroasă. Trebuie să se dea pe sine complet, întregului organism. Numai de dragul lui există, prin ordinal lui moare, prin ordinea lui funcționează fără să se gândească la sine.

Și atunci — acesta este un paradox — dacă totul în corp există doar pentru viața comună: inima nu există pentru sine, plămânii nu există pentru ei înşişi, toate părțile corpului nu există de dragul lor, atunci întregul organism chiar trăiește și funcționează cu succes.

Imaginați-vă ce sistem echilibrat  este! Este ca și cum ai fi atârnat în aer și toată lumea trebuie să se gândească la toată lumea. De îndată ce cineva se gândește la sine, totul se prăbușește, tu cazi.

Existăm exact intr-un astfel de sistem. Se dovedește că, având grijă unul de celălalt, ajungem într-o stare în care ne ridicăm deasupra nivelului existenței noastre.

Care este paradoxul? Dacă corpul meu animal există și datorită lui eu exist ca om deasupra corpului meu animal, atunci când mă conectez conștient cu alți oameni într-o singură armonie, voi începe să-mi simt existența la un nivel superior, la nivelul Creatorului.

Din KabTV “Prim-plan. Acord de parteneriat” 4/7/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed