Paștele – Un pas dincolo de egoism

934Cum să-l simți pe Creator? Dacă vreau să simt orice fel de forță care există în natură, atunci trebuie să mă acordez cu ea, la fel cum pentru a recepționa o transmisie pe o undă radio trebuie să acordez receptorul radio la ea. Abia atunci voi auzi că este o emisiune pe această undă. Ceea ce înseamnă că totul depinde de receptor.

Creatorul umple întregul univers pe un număr infinit de unde, pe toate gamele și sub toate formele. Este o undă generală, atotcuprinzătoare, care creează și susține întreaga realitate. Și cum prindem această undă?

Cabaliștii spun că avem nevoie doar de un receptor care să prindă și să detecteze această undă. Și apoi vom vedea câte posibilități oferă acest receptor, cum ar fi un radio care poate fi acordat la orice undă și, în consecință, putem auzi tot ce există în afara receptorului. Așa vom putea să-l percepem pe Creator sub toate felurile și formele.

Există 125 de grade de atingere a Creatorului și la fiecare grad există zece Sefirot de lumină directă și reflectată și multe alte manifestări ale forței superioare. În acest fel, îl dezvăluim treptat pe Creator schimbându-ne propriile calități. La urma urmei, omul este cel care trebuie să se facă un receptor al forței superioare. Și metoda de creare a unui astfel de receptor se numește știința Cabala, metoda de a atinge Creatorul și de a-L dezvălui în interiorul omului.

Creatorul nu se va dezvălui nicăieri altundeva; doar în interiorul receptorului pe care fiecare și-l construiește în interiorul său, alăturându-se prietenilor din grupul de zece și dobândindu-le calitățile, absorbindu-le în interiorul său. Se dovedește că întregul grup de zece este în interiorul meu și așa revelez forța interioară care leagă toate aceste zece părți, care se numește Creatorul, adică „vino și vezi” (Bo-Re).

Începutul construcției unui astfel de receptor în interiorul căruia Creatorul este revelat se numește exodul din Egipt. Încep să construiesc o legătură între diferitele dorințe egoiste și străine prin credință mai presus de rațiune, prin puterea Binei, puterea dăruirii și conexiunii. Și când creez o astfel de rețea de conexiuni deasupra forțelor egoiste, revelez Creatorul în interiorul ei, iar aceasta se numește revelația Creatorului către creații.

Ajungem la această revelație după părăsirea Egiptului, într-o stare numită sărbătoarea Paștelui (Pesah) — de la cuvântul „trecere” (Pasah), care înseamnă un pas înainte dincolo de dorința noastră de a primi.

Din partea a 2-a a Lecției zilnice de Cabala 4/11/22, Scrierile lui Baal HaSulam „Un discurs la completarea Zoharului”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: