Perceperea tărâmului ascuns al Universului

Când avem de-a face cu lumea spirituală, noi trebuie să înțelegem că intrăm într-un tărâm nou, unde niciunul dintre organele obișnuite de percepție nu ne sunt de folos. Trebuie să ne dezvoltăm organele de percepție într-un mod complet diferit, în locul celor cinci organe de simț corporale, simțurile văzului, auzului, mirosului, gustului și simțul tactil.

Aceste cinci simțuri există de asemenea în animale, parțial în plante și chiar și mai puțin în obiectele care nu sunt vii din lumea noastră. Obișnuim să numim organele corporale de simț că sunt la nivel „animat” ,deoarece noi înșine ne aflam pe nivelul animat. Nu este nimic ofensator în legătură cu asta; este doar un nivel particular.

Dar, în lumea spirituală, ele sunt complet diferite, deoarece ele reprezintă simțămintele de deasupra dorinței noastre de primire, de a ne bucura de plăcerea primită. Aceste simțuri lucrează într-o direcție opusă: a dărui, a încânta, a umple și, prin urmare, noi nu le înțelegem.

Tranziția de la senzația lumii noastre, la senzația lumii superioare, cuprinde faptul că trebuie să trecem prin așa numita barieră – Machsom. Acolo sunt alte cinci simțuri, care sunt construite pe principiul opus – dăruirea. Cu cât dăruiesc mai mult din mine, însumi, cu atât mai mult simt lumea din afara mea.

Adică organele corporale de simt sunt construite pe faptul că ele îmi dau în mine, însumi un sens al acestei lumi, cât de mult poate să intre această lume în mine, în ochii, urechile, nările, gura mea și în senzațiile tactile. Dar când încep să „ies din mine”, eu simt o lume care nu are niciun impact asupra sentimentelor mele. Nu trebuie să intre în mine sau să mă umple. Nu o percep în măsura calităților mele interioare, ci doar în afara mea – exact așa cum și este.

Aici apare o stare complet nouă, care este numită atingerea lumii superioare. Este bazată pe două calități: calitatea ecranului, adică respingerea întregii primiri pentru mine și transferarea în afara mea, când ”intru în ceilalți”.

Din lecția de Cabala în limba rusă, 4/7/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: