Pesah—Devino Om

744Întrebare: Pesah simbolizează ieșirea fiecăruia dintre noi din starea animală. Dar totul începe cu promisiunea Creatorului către Avraam de moștenire a țării Israelului. Țara lui Israel este Eretz Israel, dorința pentru Creator. Natura a prevăzut inițial ca fiecare persoană să atingă această calitate?

Răspuns: În general, da. Ca rezultat al dezvoltării noastre, absolut toți oamenii de pe Pământ trebuie să obțină calitatea de „Adam – Om”, adică asemănătoare cu Creatorul.

Întrebare: Ce înseamnă „a deveni om” din punctul de vedere al Cabalei? Ce este acest nivel?

Răspuns: „Om” în ebraică „Adam”, provine din cuvântul „Domeh”, care înseamnă „asemenea Creatorului” sau „după asemănarea lui Dumnezeu”.

Ce înseamnă „după asemănarea lui Dumnezeu”? Din moment ce toate calitățile Creatorului, atitudinea Sa față de tot ceea ce El a creat, sunt iubire, dăruire și sentimente bune, atunci o persoană dobândește aceste calități, devine asemenea Creatorului și este numită Uman. Iar înainte de a dobândi aceste calităţi, ea este considerată un animal.

Cu alte cuvinte, dacă o persoană se află în calitățile sale egoiste naturale și se preocupă numai de sine, atunci aceasta se numește „stare animală” și dacă îi pasă de ceilalți, iar calitatea altruistă a Creatorului este în el, atunci această stare se numește „Om – Uman”.

KabTV “Stări Spirituale” 26.03.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: