Planeta Pământ, un singur organism viu

În Știri (lenta.ru) „În știință, pentru lămurirea omenirii, există doar trei întrebări : Cum a ajuns universul la existență, cum a început viața și cum învaţă animalele să gândească ? …

„Multe procese pot fi explicate cu ajutorul unor noţiuni ca”auto-organizare, mediu activ. „…

„Cu alte cuvinte, mecanismele de auto-organizare în sistemele fizice și chimice, biologice, ecologice și sociale pot fi tratate prin stadii comune. Avand idee privind auto-organizarea in mediu activ, aveți posibilitatea de a crea modele care descriu astfel de procese aparent disparate, precum coagularea cu laser, reacțiile chimice, ritmul cardiac sau apariția inelelor anuale ale unui copac. …

„Mediul activ de auto-organizare respectă aceleași principii, indiferent de dimensiune. …

„Auto-organizarea – este baza tuturor formelor de viață de pe pământ. Este important să se țină seama de faptul că acest lucru este determinat de auto-organizarea legilor fizice, in primul rand – chiar si in biologie, dar oamenii in mod uzual interpreteaza biologia plecand de la compușii chimici. …

„Poti auzi de multe ori expresia : „organismul este în echilibru cu mediul înconjurător”. Fizicienii interpretează această frază în mod clar : „Organismul este mort”. Suntem în esență, în non-echilibru și departe de echilibru termodinamic și chiar dacă vorbim despre relația noastră cu mediul, atunci suntem în echilibru termodinamic, energetic și material. Aceasta poate fi o relație fixă sau nestaționara, dar nu un echilibru. Echilibrul  poate fi numai în mormânt.

„Adevarata esența a vieții – este o diferență intre interacțiunea chimică și potențialele electrice, concentrații și așa mai departe. Numai în caz de inegalitate și dezechilibru poate exista un proces chimic. Din punctul de vedere al biofizicii, energia vieții – este o parabolă. La cel mai de jos punct, viața moare, într-un sens ; nu e acolo. procesele de auto organizare încep într-un mediu activ atunci când echilibrul se termina, iar sistemul este scos din el (din echilibru).

„Dacă luăm în considerare două sisteme cu același potențial electric – indiferent cât de mari sunt – atunci nu există nici o mișcare a sarcinilor. Este nevoie de Asimetrie. Aceasta este principala condiție pentru începerea procesului. Procesele chimice sunt conduse de fizic. Astfel sunt construite sistemele moderne biologice și biofizice. Și, acum, avem una dintre cele mai promițătoare domenii – știința, care, pe de o parte, include biofizica, iar pe de altă parte biochimia – Sinergetica.

„Sinergetica sau teoria sistemelor complexe, este un domeniu interdisciplinar al științei, care studiază legile generale ale fenomenelor și proceselor din sistemele complexe aflate in neechilibru (fizice, chimice, biologice, de mediu, sociale și altele) bazate pe principiile inerente ale auto-organizarii. Sinergetica este o abordare interdisciplinară, ca și principiile care guvernează procesele de auto-organizare, sunt reprezentate identic, indiferent de natura sistemelor,  și descrierea acestora trebuie să fie adecvata formalismului matematic general.

„Cunoscutul fizician francez, laureat al premiului Nobel, Pierre Curie a spus că natura este condusă de ruperea  simetriei, mișcarea în sine este, în esență, o distorsiune a simetriei, deoarece simetria – este o stare statică.

„Rețineți că natura nu este adesea supusă legilor fizicii. De exemplu, legea lui Hooke” . „- Afirmația că deformarea care are loc într-un corp elastic este direct proporțională cu forța aplicată lui, această lege nu se aplică la deformări mari …. Așa că, nu orice lege a fizicii este o lege a naturii. Este necesar să se înțeleagă dependențele liniar proporționale. Aici devine clar că, departe de punctul de echilibru pot apare secțiuni destinse și pot intra în așa-numitul punct de separare – Adică, rupere”

„Foarte des, în special politicienii, se spune că dezvoltarea ar trebui să urmeze calea evoluției, nu a revoluției. Dar, evoluția, inclusiv biologică, după o dezvoltare armonioasă se separa și a prezice ce va fi, după punctul de separare, este foarte dificil.”

Comentariul meu: Cabala vorbește despre o singură sursă, o singură natură și de dezvoltare a tot ceea ce există pe baza a patru faze ale HaVaYaH. Dezvoltarea se petrece sub influența Ohr Yashar (Lumina directă). Baza și temelia creației este dorința. Legea dezvoltarii este realizarea asemănarii și echivalenței cu originea sa, Creatorul.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: