Ploaia timpurie și cea târzie

Tora, Deutoronomul, 11:13 – 11:15: De veţi asculta poruncile Mele pe care vi le dau astăzi, zice Domnul, şi veţi iubi pe Domnul Dumnezeul vostru şi-I veţi sluji din toată inima şi din tot sufletul vostru,Voi da pământului vostru ploaie la vreme, timpurie şi târzie, şi-ţi vei strânge pâinea ta, vinul tău şi untdelemnul tău; Voi da iarbă pe câmpia ta pentru dobitoacele tale şi vei mânca şi te vei sătura.

Exista noaptea si ziua, iar totul incepe cu noaptea, cand noi oportunitati, dorinte si ganduri necorectate apar, cand soarele, lumina vietii dispare, iar o persoana este ca si cand ar muri, se duce la culcare, cu alte cuvinte se deconecteaza de la realitate. Aceasta imagine alegorica ne arata aceleasi lucruri care se intampla in natura, in anotimpuri si cu noi de-a lungul vietii: nasterea, anii de dezvoltare robusta si apoi scaderea graduala. La fel se intampla si cu nivelele noastre spirituale.

Prin urmare, ne ridicam la ele, ne constientizam in ele, si coboram pentru a ne ridica la urmatorul nivel. Nu vedem continuarea din viata noastra, cu exceptia schimbarilor celor patru anotimpuri, dar vedem aceste stari in viata spirituala.

Totul vine din cele cinci etape ale emanarii Luminii Spirituale. Prima etapa este coroana sau etapa radacinii si este urmata de celelalte patru etape. In lumea materiala, exista o schimbare a anotimpurilor de patru ori intr-un an, conform cu radacina si standardul superior. Acelasi lucru se intampla cu viata spiritual; sunt patru stari de implementare a fiecarui nivel spiritual.

“Ploaia timpurie si ploaia tarzie” (in ebraica, yore ve malchosh) este inceputul si sfarsitul. Yore este ploaia timpurie, malchosh este ploaia tarzie, iar toate ploile dintre cele doua vin la timp. Apoi vara calduroasa vine si totul se usuca. Acesta este modul in care trebuie sa fie natura. La urma urmei, aceasta perioada este necesara pentru innoire.

Totusi, daca o persoana exista corect in aceste stari, nu simte nicio dependinta spirituala, fie ea iarna, primavara, toamna sau vara. Persoana este absolut confortabila in toata starile si are mereu suficient din tot si din toate. Persoana intelege ca acest ciclu este necesar pentru a avansa prin rotatie si prin miscari progresive. Precum planetele care se rotesc in jurul soarelui si noi trebuie sa ne rotim, constientizand amintirile noastre si ridicandu-ne in felul acesta.

Din emisiunea de pe Kab TV Secretele Cartii Eterne din 15.06.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: