Porțile Milei din Ierusalim

962.5Ce caracteristică există în rădăcina spirituală a Ierusalimului de a atras diferite imperii, curente și oameni de mulți ani în acest oraș?

Lumea noastră funcționează sub controlul forțelor superioare ale naturii, iar Ierusalimul este locul de conexiune între forțele spirituale superioare ale naturii superioare cu forțele pământești ale lumii noastre materiale inferioare.

Ierusalimul este chiar locul care leagă spiritualul de material.

În locul în care se întâlnesc cel mai înalte Sefirot spirituale și consecința lor, Malchut materială, apare o tranziție, un canal, de la lumea spirituală la cea materială prin care lumina spirituală poate trece în această lume. Și apoi calmul, abundența, împlinirea și corectarea vor veni în această lume.

Dar, deși nu este cazul, acest loc care leagă spiritualul de material, care se află în Ierusalim, este foarte problematic. Și vedem până în prezent că există neliniște și agitație constantă.

Dar totul depinde de poporul Israel. Dacă ne comportăm corect și ne îndeplinim destinul, datoria și devenim un singur popor în care domnește iubirea pentru aproapele nostru ca și pentru noi înșine, atunci aceste forțe se vor răspândi de la poporul Israel către țara Israel și Ierusalim. Puterea binelui va începe să domine și să umple toate aceste proprietăți materiale cu ceea ce este prezent în spiritual, iar apoi Ierusalimul va deveni orașul lumii.

Există opt porți în zidul care înconjoară orașul vechi, care corespund celor șapte intrări care ar trebui să existe în raport cu cele șapte Sefirot, Hesed, Gevura, Tifferet, Netzach, Hod, Yesod și Malchut și încă una opusă, Sefira Daat, care simbolizează o conexiune cu forța superioară.

Cele mai faimoase porți se numesc „Poarta de Aur”, „Poarta Milei” sau „Poarta Vieții Veșnice” și au rămas încuiate din anul 1541 după ce sultanul Suleiman Magnificul le-a zidit pentru a împiedica sosirea lui Mesia.

Aceste porți simbolizează faptul că până nu dobândim proprietatea milei, nu merităm să deschidem porțile de aur și să acceptăm Mashiach, care ne deschide o ieșire și ne atrage în lumea spirituală. Cum ne poate veni această putere specială de dăruire și iubire de sus dacă noi înșine nu suntem așa? Prin urmare, aceste porți sunt zidite și nimeni nu încearcă să le deschidă încă.

Deschiderea porților materiale nu este dificilă, dar întrebarea este cât de multă emoție și probleme ar provoca acest lucru, de la spiritual la material. Eliberarea completă are loc prin faptul că poporul Israel atinge calitatea îndurării, a iubirii pentru aproapele său ca pentru sine. Și apoi aceste forțe bune se răspândesc din ea, atrase din lumea spirituală către cea materială.

Poporul Israel ar trebui să servească ca tranziție de la lumea spirituală la cea materială și, dacă reușim să devenim o astfel de tranziție pentru toată lumea, atunci se vor revărsa asupra acestei lumi forțele unei abundențe superioare, iar aceasta va deschide toate porți pentru noi. Porțile cerului se vor deschide și vom vedea lumina superioară umplând Muntele Templului, Ierusalimul, tot acest loc.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: