Povestea lui Adam şi Eva

154Întrebare: De ce nu este scris pur și simplu în Tora, în povestea lui Adam și Eva, că Creatorul se află în spatele tuturor? Atunci am ști imediat că El este primul sub forma vorbitorului: „Dar din Arborele Cunoașterii binelui și răului nu veți mânca din el, pentru că în ziua în care veţi mânca, cu siguranță veți muri” și apoi sub forma unui șarpe: „Cu siguranță nu vei muri”, apoi din nou sub forma lui Dumnezeu: „Ce ai făcut?” De ce nu este scris așa?

Răspuns: Pentru ca voi înşivă, ca urmare a dezvoltării voastre de o mie de ani, să începeți treptat să înțelegeți ce este asta. Și nu să înțelegeți din povești, ci din faptul că va trebui să vă schimbați.

Dacă ar fi doar scris într-o carte, doar ai citi: „Da, așa se întâmplă în natură”. Nu ți-ar fi făcut niciun bine. Și când tu însuți trebuie să suferi și să dezvălui totul în tine, când această revelație vine din interiorul tău și nu pentru că ai auzit-o de la cineva, atunci această cunoaștere este a ta.

Tu însuţi trebuie să dezvălui această poveste, numai în interiorul tău! Și nu-l asculta din exterior.

Este astfel stabilit încât, chiar dacă ai fi citi-o, nu ai auzi-o. Numai în măsura în care începi să te schimbi interior, să dezvălui șarpele original în tine, contradicția acestuia cu scopul creației, cu Creatorul, pentru a înțelege încet diferite calități în tine: calitatea Creatorului și calitatea creației, și șarpele și omul, și Adam și Eva, când vei începe să găsești toate aceste definiții în tine, atunci această poveste va prinde contur în tine și nu înainte.

Totul trebuie să se nască din interior.

KabTV “Puterea Cărţii Zohar” #16

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: