Pregătirea egoismului pentru schimbări viitoare

Întrebare: De ce i-a luat umanității atât de mult timp pentru a ajunge la condiții echitabile și egalitate a tuturor în fața legii? De asemenea, deși nu este egalitate spirituală, vezi totuși un anumit progres în asta?

Răspuns: Da, văd un anumit progres. I-a luat umanității atât de mult timp ca să ajungă la starea prezentă deoarece noi lucrăm cu egoismul. La etapele inferioare ale dezvoltării sale, egoismul este cu adevărat impenetrabil. I-a luat câteva mii de ani ca într-un fel să îl penetreze pentru schimbări viitoare.

Noi încă nu simțim aceste schimbări, dar în curând ele vor începe să se manifeste pe ele însele. Vom vedea cum la diferite etape ale dezvoltării umane, la diferite etape istorice, noi ne-am pregătit pe noi înșine pentru aceste schimbări. Putem să trecem prin ele.

Faptul că totul a fost distribuit într-un asemenea fel pe parcursul timpului indică doar faptul că natura înțelege cu cine are de a face și știe cum să facă totul în conformitate cu legea dezvoltării sale intriseci.

Este necesar ca gradual să aducem egoismul la o conștientizare a nevoii pentru schimbări etice, morale și în cele din urmă spirituale.

De pe KabTV „Abilități de comunicare” 9/11/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed