Prin invidia faţă de prieteni

565.01Rabash, „Despre mai presus de rațiune”: Invidia pe care o simte față de prieteni când vede că aceștia au calități mai bune decât ale lui. Îl motivează să dobândească calitățile lor bune, pe care nu le are și pe care este gelos.

Probabil vă amintiţi cum mama voastră a spus multora dintre voi în copilărie: „Joacă-te cu băiatul ăsta și nu cu ăla pentru că vei învăța ceva bun de la acesta și de la acela dimpotrivă, numai rău”.

Problema este că avem nevoie de invidie și să o folosim corect. Suntem înconjurați de prieteni care au calități foarte bune pentru avansarea spirituală, dar nu suntem geloși pe ei. S-ar putea chiar ca ei să ne respingă fizic, exterior sau într-un alt mod.

Trebuie să depășim toate respingeriile din lumea noastră în ceea ce privește aspectul, obiceiurile, mișcările și tot ceea ce ne poate inspira respingerea prietenilor. Cel mai important lucru este să începi să-i invidiezi cu privire la scopurile și capacitățile lor.

Numai atunci voi putea să mă apropii de ei, să-mi atașez aspirațiile lor și să acumulez un număr suficient de astfel de dorințe de la prietenii mei, astfel încât să formez un întreg Kli, un vas. Prin urmare, invidia ne dezvoltă Kli-ul și ne permite să-l facem mare și universal.

Din  Convenţia Internatională “Ne ridicăm deasupra sinelui nostru” 1/8/22, “Dobȃndirea măreției scopului de la prieteni” Lecția 4

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed