Principiul moral principal al umanității

Întrebare: Normele morale se schimbă constant. De exemplu, șovinismul și nazismul au fost înlocuite de toleranță; o atitudine tolerantă față de minoritățile sexuale și naționale. Sau, dacă mai devreme, divorțul fusese considerat ceva rușinos, astăzi poate fi chiar onorabil, deoarece se crede că se poate obține independență și așa mai departe.

Există principii care ar trebui să rămână constante, indiferent de cultura societății și de trecerea timpului?

Răspuns: Da. Acestea sunt principii de interacțiune corectă între oameni, atunci când formează o singură comunitate în care toată lumea se simte ca o parte integrantă a interacțiunii generale. În interiorul acesteia ei își descoperă starea lor perfectă, eternă. Ei trebuie să trăiască în acest sentiment. Acesta este scopul dezvoltării lor.

Întrebare: Ai putea enumera câteva principii care nu ar trebui schimbate indiferent de dezvoltarea umană, cultură și trecerea timpului?

Răspuns: Există un singur principiu: „iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”. Nimic altceva. În practică, doar acest principiu ne conduce la crearea și menținerea sistemului de interconectare în cadrul căruia dezvăluim viața eternă și perfectă.

Acesta este motivul pentru care trebuie să realizăm acest principiu printre noi, adunându-ne în grupuri de zece și în grupări mici. Cabala practică deja se ocupă cu asta, cum să atragem energia specială numită lumina superioară care ne poate aduce mai aproape unul de celălalt, explică de ce suntem opuși unul față de celălalt și ne ajută să învățăm cum să ne ridicăm deasupra acestei opoziții.

Inițial, toți suntem deconectați pentru că am trecut prin așa-numita divizare. Acum, trebuie să ne apropiem unul de celălalt. În diferența dintre conexiune și deconectare, vom începe să ne simțim ca existând în fluxul etern al vieții.

Comentariu: Se dovedește a fi un paradox. Dacă ar fi să ieși acum și să întrebi oamenii dacă urmează principiul „iubește-ți aproapele”, aproape toată lumea ar spune că o face.

Răspunsul meu: Deci, este necesar să le explicăm oamenilor ce înțelegem prin cuvintele „iubește-ți pe aproapele ca pe tine însuți” și de ce acest principiu ne este dat în Tora, precum și de ce toată lumea se laudă că o poate îndeplini dar de fapt nimeni nu o respectă, etc.

Întrebare: Crezi că toate celelalte principii morale se bazează pe acest principiu?

Răspuns: Toate acestea sunt doar un caz particular de iubire a aproapelui.

Întrebare: Reiese că, dacă urmez acest principiu, voi oferi locul meu altora în transportul public și voi ajuta oamenii gratuit?

Răspuns: Pornind de la acesta, vei fi întotdeauna amabil cu ceilalți și nu vei putea niciodată să faci rău aproapelui. La urma urmei, dacă iubești o persoană, cum îi poți face rău?

Din „Abilități de comunicare” KabTV, 10/9/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed