Privind in Cartea Vietii

Creatorul ne-a creat cu dorinta de a primi placere. Implinirea pe care o simtim (fie prin ea – implinire egoista, sau in ceilalti – de dragul daruirii) este de fapt numita viata noastra sau, mai precis, cartea vietii noastre, deoarece trebuie permanent reinnoita.

Aceasta carte se reinnoieste conform datelor (Reshimot) care sunt in noi. Daca ele apar singure prin mijloace naturale asta inseamna ca avansam in viata la timpul lui (Beito). Totusi, daca noi ridicam fortele care grabesc revelatia noilor intamplari (Reshimot), asta inseamna ca avansam in viata grabind timpul (Achishena).

Fie ca vrem sa avem succes in aceasta lume sau in dezvoltarea spirituala, trebuie sa grabim revelarea evenimentelor corespunzatoare (Reshimot). Dezvoltarea spirituala incepe atunci cand punctul din inima, un Reshimo spiritual, se trezeste in noi. Apoi, gradual o persoana trece de la dezvoltarea naturala a acestui Reshimo la dezoltarea lui cu ajutorul unei forte externe, influenta mediului inconjurator. In acest fel, se trece la calea Achishena, la calea Luminii.

Nu descoperim o noua carte. Intreaga carte deja exista si include intreaga Lume a infinitului, o dorinta care este infinit umpluta cu Lumina. Deci totul depinde de cat de repede o citim, adica in ce masura relevam Reshimot al acestei realitati infinite, care este numita carte. Si eu devin autorul ei, avand in vedere ca pentru a o deschide trebuie sa scriu aceasta poveste a vietii in inima mea, adica in dorintele mele.

Povestea inseamna revelatia. Cer Luminii inconjuratorare care se ridica din urmatorul Reshimo in mine, si avansez spre tel pe cont propriu. De aceea, eu vad totul in Lumina dezvoltarii, mai degraba decat prin pasi fortati din lipsa alternativei, prin intuneric.

Din pregatirea Lectiei zilnice de Kabbalah 28.04.10, Shamati

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: