Problema comună a lumii

Întrebare: Astăzi, Statele Unite ale Americii sunt împărțite practic la jumătate – în cei care susțin valori super-liberale, adică democrați și cei care susțin o abordare conservatoare și perspective asupra vieții, adică republicani. Și aceasta nu mai este doar o scindare politică. Împarte prietenii, familiile, orașele și statele.

Este un proces cu adevărat periculos. Prabuşirea Americii va duce la schimbări globale, deoarece va exista o rearanjare mare a puterii de influență pe Pământ și nu este clar cum și în ce direcție se va mișca acest lucru.

Cum vedeți situația de pe Pământ în acest caz?

 Răspuns: Văd o singură problemă în întreaga lume, problema creșterii umane. Dacă avem grijă de propria noastră creștere, pe care natura o cere de la noi, pentru a ne transforma într-o societate integrală, atunci totul va fi bine.

Dacă nu, atunci cu siguranță vom trece printr-o suferință imensă, pe care cabaliştii o descriu ca fiind al treilea și al patrulea război mondial. Și vom fi obligați să ajungem la înțelegerea faptului că trebuie să schimbăm omul. Nu există alte opțiuni!

În starea actuală a Americii există o singură modalitate – reeducarea intensivă a întregii societăți, pe care nu au făcut-o niciodată și asupra căreia trebuie să se investească toate resursele. Tot!

Atât albii, cât și negrii, precum și orice alți americani, trebuie să treacă printr-o conversie foarte serioasă. Dacă nu fac acest lucru, întreaga lume se va simți rău. De fapt, aceasta este problema nu numai pentru America, ci și pentru Europa, Rusia și întreaga lume în general. Întreaga lume are nevoie de educație integrală.

Întrebare: În ultimele decenii, America și-a asumat rolul de regulator, o superputere, un fel de jandarm și a devenit un centru pentru dezvoltarea celor mai noi tehnologii.

Pe de o parte, Statele Unite se confruntă cu revolte și distrugeri groaznice în orașe și, în același timp, lansează cea mai avansată navă spațială realizată de o companie privată. Explicați cum se potrivesc toate? Există vreo speranță în acest sens că oamenii se pot schimba?

Răspuns: Nu. Acesta este același egoism. Totul este complet natural.

Întrebare: Ce puteți spune despre China, care se distinge cumva în acest context și se comportă diferit?

Răspuns: Cert este că acum vine un timp diferit. Dacă americanii vor înceta cu adevărat să tranzacționeze cu China și cu celelalte țări, de asemenea, își vor reduce treptat comerțul cu ele, atunci China se va transforma într-o țară obișnuită. Și toate planurile lor grandioase, așa cum s-a întâmplat odată în Rusia, vor fi îngropate în siguranță. Cred că cel mai important lucru din China este ideologia sa, care nu este viabilă.

Din „Situația internațională de astăzi” a KabTV 18/06/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: